ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΕΙΔΗΣΕΙΣΕΛΛΑΔΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Το μοναδικό Γεφύρι της Πλάκας ξαναστήνεται πέτρα πέτρα στον Άραχθο

“Γεφύρι Πλάκας, 1/7/2019”

Συνεχίζονται με ικανοποιητικούς ρυθμούς οι εργασίες αναστήλωσης στο Γεφύρι της Πλάκας με το κτίσιμο αυτή τη στιγμή του ανατολικού μεσόβαθρου. Το επόμενο διάστημα αναμένεται να αρχίσει και η συνένωσή του με το εναπομείναν ακρόβαθρο (όταν ανέβει το ύψος του χτισίματος ακόμα ένα μέτρο περίπου θα ξεκινήσει το χτίσιμο με την απαραίτητη κλίση). Επίσης ξεκινά και η κατασκευή σκαλωσιάς στο δυτικό βάθρο. Θα πραγματοποιηθούν στη συνέχεια οι εργασίες οι οποίες απαιτούνται για την ενίσχυση και στερέωσή του.

Το Γεφύρι της Πλάκας, στον Άραχθο,  χτίστηκε το 1866. Ήταν μονότοξο, με άνοιγμα καμάρας 40 μ. και ύψος 21 μ. Θεωρούνταν το μεγαλύτερο μονότοξο γεφύρι των Βαλκανίων και το τρίτο μεγαλύτερο στην Ευρώπη. Κατέρρευσε το 2015.

Το μοναδικό Γεφύρι της Πλάκας ξαναστήνεται πέτρα πέτρα στον Άραχθο 3 Το μοναδικό Γεφύρι της Πλάκας ξαναστήνεται πέτρα πέτρα στον Άραχθο 5 Το μοναδικό Γεφύρι της Πλάκας ξαναστήνεται πέτρα πέτρα στον Άραχθο 7 Το μοναδικό Γεφύρι της Πλάκας ξαναστήνεται πέτρα πέτρα στον Άραχθο 9 Το μοναδικό Γεφύρι της Πλάκας ξαναστήνεται πέτρα πέτρα στον Άραχθο 11

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button