ΕΛΛΑΔΑ

Δείτε με ποιο τρόπο το Μετρό θα γίνει παραγωγός ενέργειας

Η τροχοπέδηση των συρμών του Μετρό παράγει άφθονη ενέργεια, την οποία η εταιρεία σκοπεύει να αξιοποιήσει, προκειμένου να βελτιώσει το ανθρακικό τη αποτύπωμα.

Με στόχο την παραγωγή ενέργειας, μέσα στο αμέσως επόμενο διάστημα θα γίνει διαγωνισμός για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από την επιβράδυνση των συρμών. Αυτό ανακοίνωσε ο κ. Κοτταράς, Διευθύνων Σύμβουλος της ΣΤΑΣΥ, στη συζήτηση με τίτλο “Ο δρόμος για τις βιώσιμες υποδομές” που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 1ου Growthfund Summit.

“Τα Μέσα μας είναι ηλεκτρικά και τα πιο φιλικά στο περιβάλλον, αλλά δεν μένουμε εκεί και ετοιμάζουμε ενέργειες για να μειώσουμε το ανθρακικό μας αποτύπωμα”, ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της ΣΤΑΣΥ εκτιμώντας πως η εξοικονόμηση από αυτά τα συστήματα μπορεί να ξεπεράσει και το 20%.

“Επιπρόσθετα, προσπαθούμε να ενισχύσουμε και την παραγωγή ενέργειας, με την ανάπτυξη φωτοβολταϊκών. Σε συνεργασία με το Πράσινο Ταμείο εγκαθιστούμε φωτοβολταϊκά συστήματα στο αμαξοστάσιο του τραμ στο Ελληνικό και ετοιμάζουμε μελέτες για άλλα έργα. Ακόμη, αλλάζουμε τον φωτισμό στους σταθμούς με LED, και συμμετέχουμε στο πρόγραμμα Ηλέκτρα για την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων”, σημείωσε ακόμη ο κ. Κοτταράς.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button