ΔΗΜΟΤΙΚΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Το μέλλον του Χαϊδαρίου μέσα σε ένα νόμο – Ανοιχτή μέχρι τη Δευτέρα η διαβούλευση

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Βαγγέλης Ζεβόλης, με επιστολή του ενημερώνει τις δημοτικές παρατάξεις για την εν εξελίξει διαβούλευση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών που αφορά το ναυπηγείο Σκαραμαγκά. Τονίζει ότι σε αυτό υπάρχει διαφοροποίηση από τις χρήσεις που προβλέπονται για την έκταση των Ναυπηγείων εδώ και 60 χρόνια και δίνεται η δυνατότητα για τη χωροθέτηση εκεί χρήσεων υψηλής όχλησης πέραν των Ναυπηγείων, όπως μεταξύ άλλων η μονάδα αποθήκευσης φυσικού αερίου και παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Ζητάει από τις παρατάξεις να συμμετέχουν στη διαβούλευση στο operngov, ώστε να καταγραφεί επίσημα η θέση όλων για το κρίσιμο αυτό ζήτημα που αφορά το μέλλον του Χαϊδαρίου.

Φυσικά μέρος στη διαβούλευση μπορεί να πάρει μέρος κάθε πολίτης.

Ολόκληρη η επιστολή:

Σας ενημερώνουμε ότι όπως πληροφορηθήκαμε προχθές 15/6 από τον Τύπο, έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση από το Υπουργείο Οικονομικών το σχέδιο νόμου «Ολοκληρωμένο πλαίσιο για την απόδοση βιώσιμης προοπτικής ανάπτυξης και την εκ νέου λειτουργία των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, τροποποιήσεις του Κώδικα Αναγκαστικών Απαλλοτριώσεων Ακινήτων και του Οργανισμού του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, επείγουσες φορολογικές ρυθμίσεις και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας Υπουργείου Οικονομικών».

Η διαβούλευση πραγματοποιείται μέσω του διαδικτυακού τόπου διαβουλεύσεων του  Υπουργείου http://www.opengov.gr/minfin/?p=11334 και έχει καταληκτική ημερομηνία  τη Δευτέρα 20 Ιουνίου και  ώρα 20:30.

Το υπό διαβούλευση σχέδιο νόμου περιλαμβάνει ρυθμίσεις για τη λειτουργία και την αδειοδότηση των Ναυπηγείων, την εφαρμογή  επενδυτικού σχεδίου και την κατάρτιση «σχεδίου ολοκληρωμένης ανάπτυξης» για τα Ναυπηγεία.

Σας επισημαίνουμε ότι σύμφωνα με το άρθρο 3 του σχεδίου νόμου, στις χρήσεις των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά «μπορεί να περιλαμβάνονται βιοτεχνικές και βιομηχανικές εγκαταστάσεις χαμηλής, μέσης και υψηλής όχλησης, επαγγελματικά εργαστήρια, διοίκηση, περίθαλψη, εμπόριο και παροχή προσωπικών υπηρεσιών, γραφεία, στάθμευση, πρατήρια παροχής καυσίμων και ενέργειας, αποθήκες χαμηλής, μέσης και υψηλής όχλησης, εγκαταστάσεις εφοδιαστικής, εγκαταστάσεις μέσων μαζικής μεταφοράς, τουρισμός – αναψυχή ή τουριστικοί λιμένες, εγκαταστάσεις ανακύκλωσης συσκευασιών και υλικών, εγκαταστάσεις παραγωγής, αποθήκευσης και μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου, ύδρευσης, τηλεπικοινωνιών, και συναφείς εγκαταστάσεις, καθώς και εγκαταστάσεις Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, στρατιωτικές εγκαταστάσεις».

Είναι σαφής η διαφοροποίηση από τις χρήσεις που προβλέπονται για την έκταση των Ναυπηγείων εδώ και 60 χρόνια και η δυνατότητα που προτείνεται  για τη χωροθέτηση εκεί χρήσεων υψηλής όχλησης πέραν των Ναυπηγείων, όπως μεταξύ άλλων η παραγωγή φυσικού αερίου.

Η Δημοτική Αρχή προτίθεται να υποβάλει στη διαβούλευση τις παρατηρήσεις και τις διαφωνίες της με το προτεινόμενο σχέδιο νόμου. Αυτό κρίνεται αναγκαίο και για την υποστήριξη μελλοντικών ενεργειών του Δήμου για την προάσπιση του περιβάλλοντος, της ασφάλειας και εν γένει των συμφερόντων της πόλης μας.

Ζητάμε τη συμμετοχή στη διαβούλευση των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου, ώστε να καταγραφεί επίσημα η θέση όλων για το κρίσιμο αυτό ζήτημα που αφορά το μέλλον του Χαϊδαρίου.

Παρόμοια Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button