ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

Το μέλλον της πόλης μας για δεκαετίες: “Στο σφυρί” η Ακτή Σκαραμαγκά – Ειδική συνεδρίαση στο Δημοτικό Συμβούλιο Χαϊδαρίου

Ο διαγωνισμός της ΕΤΑΔ για τη πώληση της προβλήτας 4 του Σκαραμαγκά βρίσκεται σε εξέλιξη. “Ο κόμπος έφτασε στο χτένι”, λοιπόν, και για το λόγο αυτό θα πραγματοποιηθεί ειδική μονοθεματική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για να πάρουν θέση όλες οι τοπικές πολιτικές δυνάμεις και να αναζητηθεί τρόπος αντίδρασης από τη μεριά της πόλης μας.

Μεταξύ άλλων, το δημοπρατούμενο ακίνητο, συνολικού εμβαδού 332.137,34 τ.μ., περιλαμβάνει: α) τη Δεξαμενή Νο5, την Προβλήτα Νο3 μετά λοιπού χερσαίου χώρου εκατέρωθεν της δεξαμενής, καθώς και μηχανολογικό εξοπλισμό και εγκαταστάσεις, β) την Προβλήτα Νο4, όπου σήμερα χρησιμοποιείται ως Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων και γ) λοιπό χερσαίο χώρο. Από αυτά ο Δήμος μας , εδώ και πολλά χρόνια, διεκδικεί έκταση 220 στρεμμάτων, πιο συγκεκριμένα τη προβλήτα 4 και τον χερσαίο χώρο πίσω της.

Στο πλαίσιο της εκποίησης της εν λόγω έκτασης εντάσσεται η εκκένωση του Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων Σκαραμαγκά στην προβλήτα 4, που γίνεται αυτές τις μέρες.

Τη μονοθεματική συνεδρίαση του Δ.Σ. ζήτησαν οι “Πολίτες σε Δράση Χαϊδαρίου”, οι οποίοι στην επιστολή τους προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Παναγιώτη Τσατσαρώνη, σημειώνουν ότι “η πόλη μας έχει θαλάσσιο μέτωπο όχι για να το επικαλείται μόνο σε δημοσιεύσεις για εντυπωσιασμούς αλλά για να το αξιοποιήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην πράξη, με βάση ολοκληρωμένο και βιώσιμο σχεδιασμό και τρόπο, αξιοποιώντας κάθε δημιουργική συνεργασία και συνέργεια σε όλα τα επίπεδα”.

Η εφημερίδα μας πιστεύει ότι πρέπει να κληθούν να πάρουν θέση και τοπικές κομματικές οργανώσεις, ο ΑΣΔΑ, καθώς δήμαρχοι και βουλευτές της Δυτικής Αθήνας. Χωρίς ευρύ “μετωπο”, η (αργοπορημένη) προσπάθεια θα είναι οριστικά χαμένη.

Ειδική συνεδρίαση στο Δημοτικό Συμβούλιο

Αρχικά η συνεδρίαση ορίστηκε για την Τετάρτη 16 Ιουνίου, όμως λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων για την ψήφιση στη Βουλή του νομοσχεδίου για τα εργασιακά, με τη σύμφωνη γνώμη των παρατάξεων της αντιπολίτευσης αποφασίστηκε η  μεταφορά της σε νέα ημερομηνία. Έτσι θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 23 Ιουνίου, στις 6 το απόγευμα.

Λόγω των μέτρων προστασίας, η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη και το “Χαϊδάρι Σήμερα TV” θα προσπαθήσει να την μεταδώσει και αυτήν, καθώς θα ανοίξει σε όλες του τις διαστάσεις ένα θέμα που αφορά το μέλλον της πόλης μας για δεκαετίες.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button