ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Φεύγουν οριστικά οι πρόσφυγες από τον Σκαραμαγκά

Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, σήμερα στη Δομή έχουν απομείνει περίπου 700 πρόσφυγες, από τους περίπου 2.500 – 3.000, που διέμεναν από το 2016. Καθημερινά δεκάδες προσφύγων κατανέμονται σε άλλα κέντρα φιλοξενίας μεταναστών που λειτουργούν στην ενδοχώρα, όπως στην Ανδραβίδα και τη Μαλακάσα. Επίσης ο κινητός εξοπλισμός, όπως λ.χ. τα κοντέινερ, μεταφέρονται σε άλλες δομές.

Σε διαφορετικές κατευθύνσεις

Όμως δεν πηγαίνουν όλοι οι πρώην ένοικοι του Σκαραμαγκά σε άλλες δομές φιλοξενίας. Εκατοντάδες από αυτούς καλούνται να «χαράξουν» το δικό τους δρόμο.

– Όσοι δεν πέτυχαν έγκριση του αιτήματός τους για χορήγηση πολιτικού ασύλου θα απελαθούν.

– Κάποιοι άλλοι, στους οποίους δόθηκαν ταξιδιωτικά έγγραφα, έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν αναχώρηση για την Κεντρική Ευρώπη, στο πλαίσιο της επανένωσης οικογενειών.

– Τέλος στους αναγνωρισμένους πρόσφυγες, που μπορούν βάσει ποσοστώσεων να παραμείνουν στη χώρα μας, αλλά δεν δικαιούνται άλλη φιλοξενία σε δομή, θα χορηγηθούν βραχυχρόνια οικονομικά κίνητρα μέσω προγραμμάτων του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, προκειμένου να στεγαστούν σε νοικιασμένα σπίτια και να αναζητήσουν εργασία, ώστε και να ενταχτούν στην ελληνική κοινωνία.

Μέχρι τις αρχές του επόμενου μήνα, αναμένεται να έχει αποχωρήσει και ο τελευταίος φιλοξενούμενος του Σκαραμαγκά

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button