ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Το “Κινητό Πράσινο Σημείο” ήρθε Χαϊδάρι

Το Πρόγραμμα Επιβράβευσης Ανακύκλωσης Πολιτών – THE GREEN CITY, της Περιφέρειας Αττικής και του ΕΔΣΝΑ, ξεκινάει την παρουσία του στην πόλη μας. Όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Χαϊδαρίου, η δράση ξεκινάει σήμερα το πρωί, με την παρουσία του “Κινητού Πράσινου Σημείου” (βαν) στην Πλατεία Δημαρχείου.

Το “Κινητό Πράσινο Σημείο”της θα σταθμεύει σε κεντρικά σημεία της πόλης, ώστε οι δημότες να ανακυκλώνουν αλλά και να επιβραβεύονται για την προσπάθεια τους. Θα λειτουργεί τρεις φορές την εβδομάδα σε πολυσύχναστους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου, πραγματοποιώντας τη χωριστή διαλογή 8 ρευμάτων ανακυκλώσιμων υλικών.

Η πρώτη δράση ανακύκλωσης θα γίνει σήμερα, με αφετηρία την Πλατεία Δημαρχείου, ώρες 10:00 – 12:00. Ακολούθως στην Πλατεία Ελευθερίας ώρες 12:00 – 14:30 και στη συμβολή των οδών Ταϋγέτου και Πλάτωνος, ώρες 15:00 – 16:00.

Το νέο Πρόγραμμα Επιβράβευσης Ανακύκλωσης Πολιτών-THE GREEN CITY, δίνει την δυνατότητα στους πολίτες να ανακυκλώνουν τα διαχωρισμένα υλικά πολλών κατηγοριών (Χαρτί, γυαλί, ηλεκτρικός εξοπλισμός, ρούχα – υφάσματα, μεταλλικά αντικείμενα, αλουμίνιο, έλαια και λίπη, πλαστικά) και να κερδίζουν από αυτό.

Ανάλογα με τον τύπο και το βάρος κάθε υλικού που θα προσκομίζουν στα Κινητά Πράσινα Σημεία (θα υπάρχει ζυγιστικό μηχάνημα σε κάθε σημείο), θα κερδίζουν πόντους ΤΗΕ GREEN CITY,  οι οποίοι θα μπορούν να εξαργυρώνονται μέσω προσφορών και εκπτώσεων σε συνεργαζόμενες με το Πρόγραμμα Επιχειρήσεις.

Τα σημεία στα οποία θα λειτουργεί το Κινητό Πράσινο Σημείο θα ανακοινώνονται κάθε εβδομάδα από τον Δήμο Χαϊδαρίου. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν οι 66 Δήμοι της Περιφέρειας Αττικής.

Αναλυτικές οδηγίες δίνονται στον ιστότοπο του προγράμματος www.thegreencity.gr

Η διαδικασία εγγραφής:

  • Οι πολίτες κάνουν εγγραφή στο πρόγραμμα.
  • Με το αριθμό του κινητού τους, με το email τους ή με  την κάρτα THE GREEN CITY, συλλέγουν πόντους σε  ηλεκτρονικό πορτοφόλι, βάσει του βάρους των υλικών που  ανακυκλώνουν και ζυγίζονται πάνω στο Κινητό Πράσινο Σημείο. π.χ. 1 κιλό υλικών αλουμινίου θα αντιστοιχεί σε ΧΧΧ πόντους.
  • Στο website και στην mobile εφαρμογή THE GREEN CITY μπορούν να βλέπουν ανά πάσα στιγμή τους διαθέσιμους  πόντους τους και τις προσφορές της Cityzen, ώστε  να προχωρούν σε εξαργυρώσεις μέσα από το Cityzen App ή το cityzenparking.com.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button