ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑΕΙΔΗΣΕΙΣΕΛΛΑΔΑ

Το καλάσνικοφ που “κροτάλισε” στο Χαϊδάρι, ανήκε σε σκληρή διεθνή συμμορία ναρκωτικών

Ένα όπλο που χρησιμοποιήθηκε σε άγρια συμπλοκή συμμοριών στο Χαϊδάρι στην αρχή του έτους, βρέθηκε στα χέρια 30χρονου αλλοδαπού, σε μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις κατά συμμορίας ναρκωτικών, που οργανώθηκε με διεθνή συνεργασία και υλοποιήθηκε από την ΕΛΑΣ.

Όπως απέδειξαν οι έρευνες της Ελληνικής Αστυνομίας, το όπλο που ήχησε στις 14 Ιανουαρίου στην πόλη μας (Καταιγισμός πυροβολισμών στην Ιερά Οδό – Σύγκρουση εγκληματικών ομάδων), ξαναχρησιμοποιήθηκε από τους κακοποιούς σε αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας στις 25 Ιανουαρίου. Πρόκειται για την εξάρθρωση διεθνούς κυκλώματος ναρκωτικών, που χαρακτηρίστηκε ως μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες των διωκτικών αρχών, αφού εντοπίστηκαν σε πλοίο από την Καραϊβική 1,18 τόνοι κοκαΐνης. Σε παράλληλες αστυνομικές επιχειρήσεις κατά το ίδιο διάστημα σε διάφορες περιοχές της Αττικής κατασχέθηκαν και άλλες ποσότητες ναρκωτικών. Επίσης στην κατοχή της συμμορίας βρέθηκε το προαναφερθέν κάσλνικοφ, τρία πιστόλια, σφαίρες κτλ. Η βαλιστική εξέταση των βλημάτων που βρέθηκαν στο σημείο του επεισοδίου της Ιεράς Οδού, πιστοποίησε στη σύνδεση της συμπλοκής έξω από το Δρομοκαΐτειο με τη συμμορία της κοκαΐνης.

Σκληροί κακοποιοί

Το καλάσνικοφ που "κροτάλισε" στο Χαϊδάρι, ανήκε σε σκληρή διεθνή συμμορία ναρκωτικών 1

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είναι στο σύνολό τους επικίνδυνοι κακοποιοί, αλβανικής και αραβικής καταγωγής, που οπλοφορούσαν, ενώ έχουν συλληφθεί στο παρελθόν για υποθέσεις ναρκωτικών, ένοπλες επιθέσεις κατά αστυνομικών, ένοπλες ληστείες, πλαστογραφίες και άλλα ποινικά αδικήματα. Μάλιστα κατά την προσπάθεια της Ασφάλειας Αττικής να συλλάβει δύο από αυτούς το 2010 στον Βύρωνα, είχαν απαντήσει με καταιγισμό πυροβολισμών και ρίψη χειροβομβίδων, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας πολίτης.

Για να φτάσουν οι αρχές σε αυτή την διεθνή επιτυχία της εξάρθρωσης της σπείρας κοκαΐνης, προηγήθηκε πολύμηνη έρευνα σε συνεργασία με το Γραφείο DEA της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα και τις αστυνομικές Αρχές της Αλβανίας και της Ισπανίας. Υπολογίζεται ότι από την εγκληματική δράση της η οργάνωση έχει αποκομίσει παράνομα έσοδα που υπερβαίνουν το ποσό των 50.000.000 ευρώ.

Ταυτοποιήθηκαν άλλα τρία όπλα

Σε ό,τι αφορά το περιστατικό έξω από το Δρομοκαΐτειο, οπότε και αναστατώθηκε η περιοχή και κινδύνευσε η ζωή ενός άστεγου, σύμφωνα με τοπική αστυνομική πηγή οι αρχές εκτιμούν πως οι δύο αντίπαλες συμμορίες επέλεξαν με τα όπλα να ξεκαθαρίσουν λογαριασμούς που είχαν σχετικά με τη διακίνηση ναρκωτικών. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί άλλα τρία όπλα που χρησιμοποιήθηκαν στο Χαϊδάρι. Οι έρευνες των αστυνομικών αρχών συνεχίζονται.

Σε βάρος του 30χρονου αλλοδαπού απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες της παράνομης οπλοφορίας, οπλοχρησίας και της απόπειρας ανθρωποκτονίας. 

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button