ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΘΕΜΑ

Το εργοστάσιο θρύλος των 2.500 εργαζομένων στη Λ. Αθηνών – Video

Πριν από 40 χρόνια μόλις 4 χλμ μακριά από το κέντρο της Αθήνας υπήρχε μια βιομηχανία αμαξωμάτων που απασχολούσε 2.500 εργάτες και έκανε εξαγωγές λεωφορείων ακόμα και στην Ελβετία

Η ΒΙΑΜΑΞ επί της Λεωφόρου Αθηνών στο Περιστέρι παρήγαγε μερικά από τα πιο διάσημα φορτηγά και λεωφορεία που κυκλοφορούσαν στους δρόμους 3 Ηπείρων ( Ευρώπη, Αφρική και Ασία ) και όταν σχόλαγαν οι χιλιάδες εργαζόμενοι και προμηθευτές της κυριολεκτικά έκλεινε η Λεωφόρος Αθηνών ( τότε Καβάλας ) και δημιουργούνταν κυκλοφοριακό έμφραγμα σε ολόκληρη την Αττική.

Ιδρύθηκε το 1955 από τον Μιχαήλ Κ. Φωστηρόπουλο, αρχικά ως κατασκευαστής αμαξωμάτων λεωφορείων και από το 1960 ολοκληρωμένων λεωφορείων και πούλμαν, όπως τα R495, F580 και Ο303 με diesel κινητήρες Μercedes-Benz.

Από το 1957, οι κεντρικές εγκαταστάσεις της ΒΙΑΜΑΞ στεγάζονταν επί της Λεωφ. Αθηνών στο Περιστέρι, σε μία έκταση 6.600 τετραγωνικών μέτρων, μόλις τέσσερα χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας. Απασχολούσε περί τους 2.500 εργαζομένους, οι οποίοι όταν σχόλαγαν κυριολεκτικά έκλεινε η Λεωφόρος Αθηνών (τότε Καβάλας) και δημιουργούνταν κυκλοφοριακό έμφραγμα σε όλο το Λεκανοπέδιο.

Το εργοστάσιο θρύλος των 2.500 εργαζομένων στη Λ. Αθηνών - Video 3
Η επιλογή των κυβερνήσεων της δεκαετίας του 1980 να φέρουν τα φτηνά αλλά κακής ποιότητας και ρυπογόνα Ikarus από την Ουγγαρία έβλαψε σοβαρά την ελληνική βιομηχανία.

Όπως αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας, η εξέλιξη και επιτυχία της ΒΙΑΜΑΞ, δεν ήταν σε καμία περίπτωση τυχαία, αντιθέτως, οφείλονταν στο ότι είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη της αγοράς λόγω της εξελιγμένης σχεδίασης, αξιοπιστίας και ποιότητας που είχαν τα οχήματα με την υπογραφή της.

Η ΒΙΑΜΑΞ έθεσε νέα πρότυπα στην ελληνική αγορά σχετικά με την τεχνική εκπαίδευση του εργατικού δυναμικού, την επένδυση σε έρευνα και ανάπτυξη και τις αυστηρές διαδικασίες ποιοτικού ελέγχου.

Το εργοστάσιο θρύλος των 2.500 εργαζομένων στη Λ. Αθηνών - Video 5

Τα λεωφορεία της εταιρείας δεν πλημμύρισαν μόνο τους ελληνικούς δρόμους, αλλά έφτασαν στην Ασία, την Αφρική, αλλά και την… Ελβετία.

Η BIAMAΞ σταμάτησε την παραγωγή το 1984. Οι τίτλοι τέλους έπεσαν μετά την είσοδο της Ελλάδας στην Ευρωπαική Οικονομική Κοινότητα, καθώς δεν υπήρχε πλέον λόγος λειτουργίας ανεξάρτητων παραγωγικών μονάδων εντός της Κοινής Αγοράς.  

Άδοξο τέλος είχε και το θρυλικό κτήριό της επί της Λεωφ. Αθηνών, όπου δεσπόζει μια μεγάλη ταμπέλα η οποία γράφει «Διατίθεται». Ένα τέλος, ωστόσο, που δεν μπορεί να διαγράψει το λαμπρό παρελθόν της ΒΙΑΜΑΞ.

Δείτε το βίντεο του Up Stories για το κτήριο της ΒΙΑΜΑΞ επί της Λεωφ. Αθηνών

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button