ΔΗΜΟΤΙΚΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

“Το Χαϊδάρι ξεσηκώνεται” – Εντείνεται η εκστρατεία για τη συγκέντρωση της 21ης Απριλίου

Με λαϊκές συνελεύσεις και δηλώσεις συμμετοχής μαζικών φορέων συνεχίζεται η προσπάθεια της διοίκησης του Δήμου να ενημερώσει την πόλη για τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας – διεκδίκησης που έχει οριστεί για το πρωί της Κυριακής 21 Απριλίου.

Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί συνελεύσεις σε Γρηγορούσα, Δαφνί, Κουνέλια. Σήμερα Παρασκευή 12 Απριλίου στις 19:00, θα γίνει η λαϊκή συνέλευση του Κέντρου Χαϊδαρίου, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του 7ου Δημοτικού Σχολείου.

Παράλληλα μαζικοί φορείς της πόλης παίρνουν αποφάσεις για συμμετοχή στη συγκέντρωση. Θέση έχει πάρει η Ένωση Γονέων Χαϊδαρίου. Επίσης το Σωματείο Εργαζομένων του ΨΝΑ Δρομοκαΐτειο αποφάσισε τη συμμετοχή στην κινητοποίηση του Δήμου Χαϊδαρίου. Συγκεκριμένα, το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου αναφέρει πως «στο ΔΣ του σωματείου εργαζομένων που πραγματοποιήθηκε στις 10/04/2024 πάρθηκε ομόφωνα απόφαση για συμμετοχή και στήριξη των δίκαιων αιτημάτων των δημοτών του Χαϊδαρίου, αναπόσπαστο κομμάτι της πόλης είναι και το ΨΝΑ Δρομοκαΐτειο».

"Το Χαϊδάρι ξεσηκώνεται" - Εντείνεται η εκστρατεία για τη συγκέντρωση της 21ης Απριλίου 3

Όπως αναφέρει η διοίκηση της Λαϊκής Συσπείρωσης, “ο λαός της πόλης μας διεκδικεί τα δίκαια αιτήματά του, γιατί δεν υπάρχει χρόνος για άλλη καθυστέρηση. Οι αγωνίες κάθε Χαϊδαριώτισσας και κάθε Χαϊδαριώτη για το σήμερα και το αύριο, για τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει καθημερινά, ψάχνουν απαντήσεις απ’ όλους τους αρμόδιους. Ο λαός μας θέλει και κυρίως δικαιούται να ζει σε μία πόλη ανθρώπινη, που θα του διασφαλίζει καλές συνθήκες διαβίωσης, οι οποίες θα έπρεπε να είναι αυτονόητες στην εποχή που ζούμε, με τις δυνατότητες που υπάρχουν.”

Ενδεικτικά, “το κράτος αρνείται να χρηματοδοτήσει το Δήμο μας, όπως και όλους του Δήμους, ακόμα και με τους θεσμοθετημένους πόρους. Αντί για 14,2 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο που πρέπει να λαμβάνουμε, σύμφωνα με το Ν. 3852/2010, δίνουν στο Δήμο μας μόνο 5,8 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που δεν φτάνει ούτε για την μισθοδοσία του προσωπικού! Επιβάλλει κάθε χρόνο νέα χαράτσια, όπως το πιο πρόσφατο «τέλος ταφής», που κάθε χρόνο θα επιβαρύνει το Δήμο μας, με πάνω 500.000 ευρώ.”

Το Πρόγραμμα των Λαϊκών Συνελεύσεων ΕΔΩ.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button