ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Το Χαϊδάρι καλωσόρισε τα προσφυγόπουλα στο σχολείο

Για κάποιους μαθητές το σχολείο είναι λαχτάρα! Διάλειμμα από την απραξία και ανάσα ελευθερίας από τον οικισμό – γκέτο όπου ζουν. Μιλάμε για τα προσφυγόπουλα από το Κέντρο Φιλοξενίας Σκαραμαγκά, που για τρίτη χρονιά φέτος θα παρακολουθήσουν μαθήματα στο Χαϊδάρι, αλλά στο Αιγάλεω και στο Περιστέρι.

Εκ μέρους του Δήμου Χαϊδαρίου υποδέχονται τα προσφυγόπουλα στο 4ο Γυμνάσιο ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Βασίλης Παντελάρος, ο αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας, Κώστας Σταθάς, και ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Νίκος Καραγιάννης.

Το Χαϊδάρι τα καλωσόρισε με μια όμορφη γιορτή, όπου πρωταγωνίστησαν οι μαθητές και οι μαθήτριες του 4ου Γυμνασίου και Λυκείου. Εκεί οι φιλοξενούμενοι νέοι και νέες θα παρακολουθήσουν τα φετινά μαθήματά τους σε τμήμα της διαπολιτισμικής εκπαίδευσης. Νωρίτερα, μοιράστηκαν συμβολικά σχολικά είδη, κατά την είσοδο των νέων μαθητών, από την Κοινωνική Υπηρεσία. Ο Δήμος Χαϊδαρίου, διά στόματος του αντιδημάρχου Παιδείας, Νίκου Καραγιάννη, τους ευχήθηκε “ολόψυχα καλή αρχή στην περιπέτεια της γνώσης”.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button