ΑΡΘΡΑ

Το αβγό του Κολόμβου στην Αφαία – Ποιος όμως θα “σπάσει αυγά”;

Γράφει ο Κίμων Ε. Φουντούλης

Οι καθημερινοί κίνδυνοι στην άνω Αφαία επί της Αγ. Αντωνίου είναι γνωστοί σε όλες τις διοικήσεις που πέρασαν από το δήμο μας, αλλά και τις εκάστοτε «αντιπολιτεύσεις». Η παράκαμψη της Εθνικής Οδού από αρκετούς οδηγούς μεταβάλει την ήσυχη γειτονιά συχνά σε πίστα.

Γιατί την ανέχονται οι διοικούντες το δήμο; Το βέβαιο είναι πως κάποιοι πιέζουν ώστε στην Αγ. Αντωνίου να αλλάξει η χρήση γης και να ανοίξουν μαγαζιά εξυπηρέτησης των διερχόμενων, σε βάρος των κατοίκων που πλήρωσαν περιοχή όπου επιτρέπονται ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ.

Η λύση στο πρόβλημα εγκρίθηκε, ναι εγκρίθηκε πριν δώδεκα χρόνια αλλά θάφτηκε από το σύνολο του τοπικού «πολιτικού» συστήματος. Η λύση προτάθηκε από το Γ. Τερζάκη και ήταν απλή και ελάχιστου κόστους: Μονοδρόμηση της Αγ. Αντωνίου σε φορά αντίθετη με το ρεύμα προς Ελευσίνα-Κόρινθο και είσοδο Αφαίας στη σημερινή έξοδο.

Παρουσιάστηκε στο τότε Δημοτικό Συμβούλιο, την αποδέχτηκαν όλοι.

Γιατί η ασφαλής και δωρεάν μελετημένη λύση χάθηκε στο χαϊδαριώτικο σκοτάδι; Στη πόλη όπου προωθήθηκε κυκλοφοριακή σύνδεση για τις νεροτσουλήθρες, σε θέση με νεκρούς και δεκάδες τραυματίες (κόμβος Σκαραμαγκά) και όλοι, πλην ημών, έκαναν πως δεν είδαν, δεν άκουσαν, σ’ αυτή τη πόλη όλα μπορούν να γίνουν.

Και γίνονται σε ρέματα, σε βουνά, σε στρατόπεδα, σε «πεζόδρομους», σε δάση, σε διατηρητέα…

Σιγά! Η πατρίδα κοιμάται!

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button