ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το 1ο Γυμνάσιο έβαλε τον πήχη πολύ ψηλά!

“Άλλη μια ημερίδα για τον εθισμό στο διαδίκτυο”, είπα μέσα μου, πηγαίνοντας στο 1ο Γυμνάσιο την Τετάρτη 29 Μαρτίου, προσκεκλημένη από φίλη για να παρακολουθήσω μια εκδήλωση, όπου έπαιρνε μέρος το παιδί της. Ωστόσο γρήγορα άλλαξα γνώμη, όταν έγινα μάρτυρας της προσπάθειας των μαθητών και της καθηγήτριάς τους, αλλά και του τρόπου που μίλησε ο αρχηγός της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κ. Βασίλης Παπακώστας, που δεν συνηθίζει δημόσιες εμφανίσεις, όπως μου είπαν. Είδαμε μία εξαιρετική δουλειά μπροστά σε ένα απίστευτο κοινό!

Φτάνοντας κατά τις 18:15 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου, δεν πίστευα στα μάτια μου. Μια αίθουσα με περίπου 300 καθίσματα, όλη γεμάτη με γονείς και μαθητές και καθηγητές ανάμεσα τους. Μπροστά, οι επίσημοι προσκεκλημένοι. Ο δήμαρχος Βαγγέλης Ντηνιακός, οι δημοτικοί σύμβουλοι Κωνσταντίνα Χρονοπούλου, Κωνσταντίνος Καλογράνας, Βαγγέλης Ζεβόλης, Γιώργος Βελέντζας, Αποστόλης Θεοφίλης, Δημήτρης Αλεξάκης και Αγγελική Γκανά Ρηγάκη. Επίσης ο υποψήφιος δήμαρχος Άρης Πανόπουλος.

Όρθιοι στο πλάι της σκηνής, ο κ. Παπακώστας, ο γνωστός ηθοποιός Γεράσιμος Γεννατάς και η καθηγήτρια Πληροφορικής Βαρβάρα Μαμά, που είχε την ευθύνη όλης της εκδήλωσης, να συζητούν τις τελευταίες λεπτομέρειες.

Θετικότατο γεγονός συλλογίστηκα, η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου. Όλοι γνωρίζουμε τι συμβαίνει σε αρκετές ανάλογες εκδηλώσεις. Εμείς και εμείς…

Μετά το καλωσόρισμα της διευθύντριας, κ. Μιχαλακοπούλου, ο κ. Γεννατάς με τον αυθορμητισμό, το ταλέντο και την ευρηματικότητά του κατόρθωσε να επικοινωνήσει με το κοινό και να δημιουργήσει προσμονή για την συνέχεια.

Χαιρέτισε και ο δήμαρχος και στη συνέχεια ο πρωταγωνιστικός ρόλος πέρασε στα χέρια των μαθητών, οι οποίοι παρουσίασαν την εργασία τους με το θέμα της εκδήλωσης. Άρτια προετοιμασμένη και άψογη η παρουσίασή τους. Μόνο συγχαρητήρια τους αξίζουν!

Αμέσως μετά ακολούθησε ο κ. Παπακώστας με μια παρουσίαση στην οποία εναλλάσσονταν στοιχεία, εικόνες, παραδείγματα, video και μηνύματα προς όλους: μαθητές, γονείς και καθηγητές.

Δύο ώρες η εκδήλωση και ο κόσμος παρέμεινε στις θέσεις του. Τα παιδιά κέρδισαν σίγουρα πολλά

Θα κλείσω το “ρεπορτάζ” μου, με ένα ακόμη μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ, ειδικά στους μαθητές! Με τέτοιες πρωτοβουλίες, μπορούμε ακόμη να ελπίζουμε για ένα καλύτερο μέλλον…

Μία μητέρα

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button