ΕΥ ΖΕΙΝΚΟΙΝΩΝΙΑ

Tips για τις πρώτες μέρες στο σπίτι με νεογέννητο μωρό

Ο ερχομός ενός μωρού είναι ένα από τα πιο όμορφα και ευχάριστα πράγματα που μπορεί να συμβούν. Είναι ένα πολύ σημαντικό συμβάν για το ζευγάρι που καλωσορίσει το νέο μέλος του, όμως συχνά μπορεί μαζί με την χαρά να έρθει και πολύ άγχος και αγωνία. Ειδικά για αυτούς που γίνονται πρώτη φορά γονείς είναι μια πρωτόγνωρη εμπειρία που δε συγκρίνεται με τίποτα άλλο που έχουν ζήσει στο παρελθόν. Ξαφνικά έχουν μαζί τους ένα πλασματάκι τόσο μικρό και ευάλωτο και συχνά αναρωτιούνται αν μπορούν να το φροντίσουν όπως και όσο πρέπει. Η φροντίδα ενός μωρού τις πρώτες μέρες https://www.eurekababy.gr/tiptepei-nagnorizei/όσο δύσκολη κι αν φαντάζει με καλή οργάνωση και ψυχραιμία, μπορεί να γίνει παιχνιδάκι. Στο άρθρο που ακολουθεί, έχουμε συγκεντρώσει κάποια βασικά tips που θα σας κατευθύνουν:

Βαμβακερά ρούχα

Το ευαίσθητο τους δέρμα μπορεί πολύ εύκολα να εμφανίσει αλλεργίες ή ερεθισμούς από πράγματα που ποτέ πριν ίσως, δεν είχατε σκεφτεί ότι μπορεί να προκαλέσουν κάτι τέτοιο. Γι’ αυτό προτείνουμε αδιαμφισβήτητα την αποκλειστική χρήση βαμβακερών ρούχων ειδικά σε αυτά που έρχονται σε απευθείας επαφή με το δέρμα τους. Ο καθαρισμός τους θα πρέπει να είναι εντατικός, σε υψηλές θερμοκρασίες ώστε να απολυμαίνονται και με τη χρήση ειδικών καθαριστικών. Στην αγορά θα βρείτε υποαλλεργικά απορρυπαντικά https://www.eurekababy.gr/ τα οποία είναι κατάλληλα για βρέφη.

Σαλιάρες

Κάποιος που έχει γίνει γονιός ξέρει σίγουρα πώς όσες σαλιάρες κι αν έχετε μπορεί ποτέ να μην είναι αρκετές. Τα μωρά τρώνε ανά λίγες ώρες και είναι σχεδόν βέβαιο ότι με κάποιο τρόπο θα λερωθούν. Ήδη από τις πρώτες μέρες θα δείτε πόσο απαραίτητο είναι να έχετε προμηθευτεί αρκετές από αυτές καθώς ο χρόνος για πλυντήρια και αντίστοιχες δουλειές θα είναι περιορισμένος και η χρήση τους αναγκαία. Επιλέξτε υφάσματα που να αντέχουν σε συχνές πλύσεις και υψηλές θερμοκρασίες.

Μπανιέρα

Εδώ δεν αναφερόμαστε στη μπανιέρα που ίσως έχετε ήδη στο μπάνιο σας, μιλάμε για μία μικρή μπανιέρα στο ιδανικό και ασφαλές μέγεθος για να κάνετε μπάνιο το μωρό μας. Η φροντίδα νεογέννητου έχει πολλά στάδια και βήματα και συχνά θα σας φανεί κουραστική. Αυτό που θεωρούμε εμείς ότι θα παίξει μεγάλη σημασία στο συγκεκριμένο στάδιο της φροντίδας είναι μία μικρή μπανιέρα με υπερυψωμένη βάση που να την φέρνει στο κατάλληλο ύψος ώστε να μη χρειάζεται να σκύβετε ή να είστε γονατιστοί. Προκειμένου να αντέξετε τις απαιτήσεις που έχει η άφιξη του νέου μέλους θα πρέπει σταδιακά να βρείτε τον πιο εύκολο, άμεσο και ξεκούραστο τρόπο να κάνετε όσα χρειάζεται το μωρό σας.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button