Ξεπέρασαν κατά πολύ τα 100 κρούσματα COVID-19 στον Δυτικό Τομέα Αθήνας, ο οποίος κρατάει αυτή την περίοδο τα “σκήπτρα” στη σχετική λίστα μεταξύ όλων των περιοχών την Αττικής. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ, την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ήταν 134, με τον μέσο όρο κρουσμάτων των τελευταίων επτά ημερών να ξεπερνάει τα 90 (93,43). Το ποσοστό που αντιστοιχεί ανά 100.000 πληθυσμού της Δυτικής Αθήνας είναι 27,37. Ενδεικτικά, ο αμέσως επόμενος Κεντρικός Τομέας Αθήνας κατέγραψε χτες 22,83 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους.

Από το μηδέν σε διψήφιο αριθμό για το Χαϊδάρι

Στην πόλη μας μπορούμε να έχουμε μια καλή εικόνα για την πορεία των κρουσμάτων, διότι, ως γνωστόν, φιλοξενείται εδώ ένας μόνιμος σταθμός διενέργειας rapid tests. Σύμφωνα, λοιπόν, με πληροφορίες μας, προερχόμενες από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου, ο αριθμός των ημερησίων κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες ξεπερνά πια τα 10. Ας σημειωθεί ότι στις αρχές του τρέχοντος μηνός είχε γίνει το πρώτο άλμα από κατά μέσο όρο 1 κρούσμα σε 5. Τώρα φτάσαμε σε διπλασιασμό, παρά την αυστηροποίηση του λοκντάουν.

“Αξιόπιστο το τεστ”

Το «Χαϊδάρι Σήμερα» επικοινώνησε με τη μόνιμη δομή διενέργειας rapid tests, που λειτουργεί στο 2o Κλειστό Γυμναστήριο. Το επιστημονικό συνεργείο αποτελείται από τρία άτομα και η αναμονή για τη διεξαγωγή του τεστ είναι μερικά λεπτά. Η προσέλευση του κοινού δεν θεωρείται ιδιαίτερα μεγάλη.

Σχετικά με την επιφύλαξη για την αξιοπιστία των rapid test, την οποία συχνά αναφέρουν αναγνώστες μας στα σχόλιά τους, μας είπαν ότι τα αποτελέσματά είναι αληθή σε ποσοστό που ξεπερνά το 90%. Αν κάποιο βγει θετικό στον κορωνοϊό, τότε ακολουθεί μοριακό τεστ για οριστική επιβεβαίωση.

Να σημειωθεί πως ο συγκεκριμένος σταθμός εξυπηρετεί όχι μόνο κατοίκους του Χαϊδαρίου, αλλά και γειτονικών πόλεων.