ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

Τι λέει το πρατήριο καυσίμων που έκλεισε για νοθεία στη Νίκαια

Ποινή αναστολής εργασιών έβαλε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων σε πρατήριο υγρών καυσίμων που δραστηριοποιείται στην οδό Πέτρου Ράλλη, στη Νίκαια. Σύμφωνα με την απόφαση της ΑΑΔΕ, το πρατήριο θα μείνει κλειστό από σήμερα μέχρι και τις 11 Ιουλίου, καθώς στους ελέγχους που έγιναν, διαπιστώθηκε νοθεία στα καύσιμα.

Η διαχειρίστρια εταιρεία του πρατηρίου, τοποθετήθηκε σε ανακοίνωσή της για το «λουκέτο», περιγράφοντας όλες τις ενέργειες που έκανε, μετά τον έλεγχο που δέχτηκε από κλιμάκιο ελεγκτών του Α Τελωνείου Εισαγωγής – Ε.Φ.Κ. & Εφοδίων Πειραιά.

Συγκεκριμένα, αναφέρει: 

«Η εταιρία μας “XTRA POWER E.E.” αναφορικά με τη σφράγιση των εγκαταστάσεων της, παροχής υγρών καυσίμων για χρονικό διάστημα 10 ημερών “λόγω νοθείας” δηλώνει τα εξής:

Η επιχείρηση μας δέχτηκε έλεγχο στις 16.06.2022 από κλιμάκιο ελεγκτών του Α Τελωνείου Εισαγωγής – Ε.Φ.Κ. & Εφοδίων Πειραιά, κατά τη διάρκεια του οποίου ελέγχθηκε εξονυχιστικά και επι μακρόν το πρατήριο υγρών καυσίμων ως εγκατάσταση και ως φορολογική οντότητα. Στα πλαίσια του ελέγχου αυτού ληφθήκαν δείγματα από όλα τα προϊόντα του πρατηρίου και παραδόθηκε αντιστοίχως για κάθε προϊόν το δείγμα τελευταίας παραλαβής του βυτίου.

Στις 27.06.2022 μας ενημέρωσε η διορισθείσα από την εταιρία μας ιδιώτης χημικός κ. Πολυδωροπούλου ότι επρόκειτο να γίνει κατ’ έφεση εξέταση στο δείγμα της βενζίνης 100 οκτανίων, διότι στην πρώτη εξέταση το ίδιο δείγμα βρέθηκε μη κανονικό, πιθανώς νοθευμένο με βενζίνη αμόλυβδη.

Κατά τον έλεγχο της 16.06.2022 η δεξαμενή της βενζίνης 100 οκτανίων περιείχε ποσότητα 1.965 λίτρων. Η προηγούμενη παραλαβή στις 9.6.2022 αφορούσε στην παράδοση 982 λίτρων βενζίνης 100 οκτανίων. Με το σκεπτικό ότι κατά τη λήψη του δείγματος στις 16.06.2022 υπήρχαν 900 περίπου λίτρα βενζίνης 100 οκτανίων από προηγούμενη παραλαβή ΑΠΟΣΤΕΙΛΑΜΕ προς το Α Τελωνείο Πειραιά στην ηλεκτρονική διεύθυνση που αναγράφεται στο πρωτόκολλο δειγματοληψίας κατεπείγον αίτημα με το οποίο ζητούσαμε να παραδώσουμε στους ελεγκτές το δείγμα βυτίου από την ποσότητα που είχαμε παραλάβει στις 21.05.2022 και υπήρχε μέρος της (900 λίτρα) στη δεξαμενή κατα τη λήψη των δειγμάτων.

ΔΕΝ ΛΑΒΑΜΕ ΠΟΤΕ ΚΑΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ Α ΤΕΛΩΝΕΙΟ

Για να διαφυλάξουμε τους καταναλωτές και το κύρος της επιχείρησης ζητήσαμε από τον τεχνικό εγκαταστάτη του συστήματος εισροών εκροών του πρατηρίου απενεργοποίηση της δυνατότητας πώλησης βενζίνης 100 οκτανίων στις 28.06.2022. Παράλληλα δώσαμε εντολή για την άντληση και καταστροφή ως αποβλήτου της ποσότητας 1.255 λίτρων βενζίνης 100 οκτανίων που υπήρχαν στη δεξαμενή.

Όλα τα ανωτέρω, τα γνωστοποιήσαμε με εξώδικες δηλώσεις προς το Α Τελωνείο Πειραιά και τον Διοικητή της ΑΑΔΕ κ. Πιτσιλή, το πρωί της 1.7.2022. Το πρατήριο μας αναλογιζόμενο τη λαίλαπα της ακρίβειας που μαστίζει τους πολίτες και εν προκειμένω τους δημότες της Νίκαιας και των γύρω περιοχών, επέλεξε να πωλεί τα προϊόντα του σε απόλυτα λογικές και προσιτές τιμές. Οι τιμές πώλησης των προϊόντων του πρατηρίου αναρτώνται σε ειδική ιστοσελίδα – Το Παρατηρητήριο Τιμών.

Για την ιστορία στις 9.6.2002 το πρατήριο αγόρασε 982 λίτρα βενζίνης 100 οκτανίων από την εταιρία ΡΕΒΟΙΛ προς 2,38 ευρώ/λίτρο και την τιμολόγησε προς τον τελικό καταναλωτή προς 2,76 ευρώ/λίτρο. Τα περί “ύποπτα φτηνών πρατηρίων” τα εκλαμβάνουμε ως λάσπη και προσπάθεια χειραγώγησης της επιλογής των καταναλωτών με τελικό αποδέκτη τα πρατήρια αρεσκείας όσων καταφέρονται κατα των φτηνών πρατηρίων.

ΦΤΗΝΟ ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΤ ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΙ ΥΠΟΠΤΟ ΠΡΑΤΗΡΙΟ.

Στην περίπτωση μας βρέθηκε νοθευμένο ένα προϊόν που κατα κοινή ομολογία στην αγορά πετρελαιοειδών δεν νοθεύεται γιατί δεν πωλείται σε μεγάλες ποσότητες και δεν υπάρχει οικονομικό κίνητρο.

Αυτό το γνωρίζουν οι αρχές που μας σφράγισαν. Όπως γνωρίζουν ότι από 16.05.2022 πρώτη ημέρα λειτουργίας της δεξαμενής ως βενζίνης 100 οκτανίων έως την 16.06.2022 ημέρα του ελέγχου το πρατήριο είχε προμηθευτεί 3,500 λίτρα περίπου βενζίνης 100 οκτανίων. Από την ποσότητα αυτή πωλήθηκαν τα 2.245 λίτρα περίπου και καταστράφηκαν ως απόβλητα τα 1255 λίτρα.

Τα μαθηματικά και η κοινή λογική δείχνουν οτι ΥΠΗΡΞΕ ΕΠΙΜΟΛΥΝΣΗ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ. ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΟΜΩΣ ΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΦΡΑΓΙΣΑΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΜΟΛΥΝΣΗ ΑΥΤΗ.

Η νομοθεσία όπως ισχύει σήμερα δεν διακρίνει την επιμόλυνση από τη σκόπιμη ενέργεια, αλλά όλες οι περιπτώσεις “αλέθονται” μέσα από την ίδια διαδικασία σφράγισης και μάλιστα ΜΕ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΑΚΡΟΑΣΗΣ.

Η εταιρία μας έχει εμπιστοσύνη στην Δικαιοσύνη και εκεί θα καταφύγει για να προστατευτεί. Ευελπιστούμε ότι τα ενημερωτικά μέσα που παρέστησαν στην “Πρεμιέρα” του νέου μέτρου σφράγισης θα αναδείξουν δημοσιογραφικά και τη Δικαίωση μας στο προσεχές μέλλον.

Τέλος θα θέλαμε να διαβεβαιώσουμε τους πελάτες μας και την προμηθεύτρια εταιρία μας ΡΕΒΟΙΛ που κάνει αγώνα καθημερινά για την προμήθεια της αγοράς με καθαρά καύσιμα ότι πλέον θα ζητάμε δείγμα από το βυτίο που θα παραδίδει καύσιμα από το πρώτο λίτρο και ας μην το επιτρέπει αυτό η νομοθεσία»

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button