ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Τι κάνουν στην Πλατεία Δαβάκη;

 

Όσοι πέρασαν το περασμένο Σάββατο από την Πλατεία Δαβάκη, στο Αιγάλεω, αντίκρισαν ένα περίεργο θέαμα. Έναν όγκο από παλιές συσκευές, όπως οθόνες, Η/Υ, εκτυπωτές, τηλέφωνα, φωτοτυπικά, τηλεοράσεις, οικιακές συσκευές κ.ά., που όλο και μεγάλωνε. Δεν ήταν γιουσουρούμ, αλλά δράση ανακύκλωσης παλιών συσκευών και πιο συγκεκριμένα προσπάθεια ευαισθητοποίησης των πολιτών σε αυτή την κατεύθυνση.

Είναι επιζήμιο οικονομικά και καταστροφικό περιβαλλοντικά να ξεφορτωνόμαστε παλιές συσκευές όπου να ‘ναι -κάποιοι τις ρίχνουν στους μπλε κάδους νομίζοντας ότι αυτό είναι το σωστό. 

Για το λόγο αυτό το Σάββατο 17 Μαρτίου, με πρωτοβουλία του Εξωραϊστικού-Πολιτιστικού Συλλόγου Ιεράπολης «Η Αναγέννηση» σε συνεργασία με τον Δήμο Αιγάλεω και την εταιρία ΑΝΑΜΕΤ Α.Ε.,  πραγματοποιήθηκε η δράση ανακύκλωσης ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών. Η συμμετοχή των πολιτών ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντική.

Ας σημειωθεί ότι στον Δήμο Αιγάλεω έχει εκπονηθεί Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων, με στόχο τον διαχωρισμό των σκουπιδιών στην πηγή και την ανεξάρτητη συλλογή και κομποστοποίηση των βιοαποβλήτων.

Το “Χαϊδάρι Σήμερα” καλεί συλλόγους που έχουν ανάλογη ευαισθησία και στόχευση να οργανώσουμε παρόμοια δράση και στο Χαϊδάρι. Η πρωτοβουλία των πολιτών μπορεί να παρακινήσει τον Δήμο να προχωρήσει ένα βήμα πέρα από το “προϊστορικό” στάδιο διαχείρισης αποβλήτων στο οποίο βρισκόμαστε σήμερα.  Ας μην έχουμε την αυταπάτη ότι με δύο νέα απορριμματοφόρα λύνεται το πρόβλημα. Ο κόσμος έχει πάει πολύ μπροστά. Αλλά… για καινοτομίες και κυκλική οικονομία θα ομιλούμε τώρα;

Μ.Χ.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button