ΕΙΔΗΣΕΙΣΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Τι κάνουν οι αθλητές τώρα που όλοι «μένουμε σπίτι»;

2ο μέρος

Του Χρήστου Τσούνη

Οι αθλητικές εγκαταστάσεις είναι κλειστές και οι προπονήσεις έχουν σταματήσει εδώ και αρκετές εβδομάδες. Τι κάνουν οι αθλητές μας όλο αυτό τον καιρό; Πώς γυμνάζονται; Πώς περνούν το χρόνο τους μένοντας στο σπίτι; Μας μιλούν ο Χρήστος Τασιούδης και ο Θωμάς Μουρεζίνης.

Χρήστος Τασιούδης. Σφαιροβόλος του Γ.Σ. Χαϊδαρίου

Η περίοδος της καραντίνας που έχει επιβληθεί λόγω της πανδημίας είναι μια πρωτόγνωρη κατάσταση για όλους μας. Ειδικά για εμάς τους αθλητές. Προσπαθούμε να βρούμε εναλλακτικούς τρόπους προπόνησης μέσα στο σπίτι. Εγώ προσωπικά έχω διαμορφώσει ένα χώρο στο σπίτι και έχω πάρει κάποια όργανα από ένα γυμναστήριο ενός φίλου, ώστε να μπορώ να ακόλουθο το πρόγραμμα και τις οδηγίες που μου έχει δώσει ο προπονητής μου. Προσπαθώ επίσης να προσέχω την διατροφή και τα ωράριά μου. Γυμνάζομαι μαζί με τον αδελφό μου, ο οποίος είναι επαγγελματίας αθλητής του μπάσκετ και έτσι υπάρχει ένα κλίμα ανταγωνιστικότητας. Ο ένας “τραβάει” τον άλλον. Θεωρώ ότι πάντα πρέπει να δουλεύουμε με ό,τι έχουμε και σε όποια κατάσταση βρισκόμαστε, ώστε τίποτα να μην πηγαίνει χαμένο.

Πέρα από το αθλητικό κομμάτι, προσπαθώ να κάνω πράγματα ώστε να είμαι παραγωγικός και να μην βαριέμαι, όπως να διαβάζω για την σχολή μου, να παρακολουθώ κάποια online μαθήματα, να βλέπω ταινίες ή σειρές και να βγαίνω βόλτα για να δω τους φίλους μου, παίρνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα. Εύχομαι όλο αυτό να το περάσουμε όσο πιο ανώδυνα γίνεται και να γυρίσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται στην καθημερινότητα μας.

Θωμάς Μουρεζίνης. Ποδοσφαιριστής του Α.Ο. Χαϊδαρίου

Τι κάνουν οι αθλητές τώρα που όλοι «μένουμε σπίτι»; 3

Δύσκολη η διατήρηση (ή και ενίσχυση) της παραγωγικότητας, εν καιρώ καραντίνας. Πολλοί είναι αυτοί που στο πρώτο άκουσμά της ενθουσιάστηκαν με την ιδέα της αύξησης του ελεύθερου χρόνου τους, κάτι το οποίο θεώρησαν ως ευκαιρία την οποία έπρεπε να αδράξουν. Ωστόσο, βλέπουμε όλοι πως τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Η έννοια της «παραγωγικής μέρας» είναι πιο σύνθετη απ’ όσο νομίζαμε. Είναι συνάρτηση πολλών παραγόντων, στους οποίους τα περιοριστικά μέτρα δρουν καταλυτικά.

Παρόλα αυτά, όσο δύσκολο κι αν φαντάζει, προσπαθώ να μην αποκλίνω πολύ από την προηγούμενη καθημερινότητά μου. Προσέχω τη διατροφή μου αρκετά και όσον αφορά το κομμάτι της γυμναστικής, σχεδόν καθημερινά τηρώ ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει τρέξιμο, ασκήσεις κοιλιακών, ασκήσεις με λάστιχα αλλά και TRX το οποίο δημιούργησα μόνος μου. Προκειμένου να υλοποιηθούν όλα αυτά, έχω προτιμήσει ένα πάρκο, μόλις λίγα λεπτά από το σπίτι μου. Η αποχή μας από τα γήπεδα δημιουργεί ένα «προπονητικό» κενό, το οποίο προσπαθώ όσο μπορώ να καλύψω, ώστε όταν επανέλθει η κανονικότητα να είμαι όσο τον δυνατόν πιο έτοιμος να ανταποκριθώ στις όποιες απαιτήσεις της ομάδας μου. 

Πλην της γυμναστικής, γεμίζω τον χρόνο μου με διάφορες ασχολίες. Ας μην ωραιοποιούμε όμως την καθημερινότητά μας. Όλοι μας έχουμε πιάσει τον εαυτό μας να κοιτάει το ταβάνι κάποιες φορές! Είναι σημαντικό να το περιορίζουμε αυτό. Γι’ αυτό και εγώ ασχολούμαι με τις ακαδημαϊκές μου υποχρεώσεις, όπως τηλεδιασκέψεις και εργασίες, παρακολουθώ ένα σεμινάριο της Google, διαβάζω βιβλία, βλέπω ταινίες και βγάζω πολλές βόλτες τον σκύλο μου, τη Νάλα! 

Ως κατακλείδα, θα ήθελα να ευχηθώ ολόψυχα σε όλους υγεία και δύναμη, για να βγούμε αλώβητοι από την δύσκολη περίοδο που διανύουμε, με γνώμονα την αλληλεγγύη.

 

 

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button