ΑΠΟΨΕΙΣΑΡΘΡΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Τι γίνεται με τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου;

Ο Θοδωρής Σπηλιόπουλος, επικεφαλής των Πολιτών σε Δράση, σε επιστολή προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου εγείρει το θέμα της σύνταξης νέου Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου Χαϊδαρίου για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα οργάνωσης και λειτουργίας του δημοτικού μηχανισμού.

Συγκεκριμένα γράφει:

Προς τον Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου
Αγαπητέ κε Πρόεδρε,
Σε συνέχεια προηγούμενης επιστολής μας και με αφορμή τη συνεχιζόμενη δυσλειτουργία του Δημοτικού συμβουλίου, που έχει σαν συνέπεια το να στερούμε από την παράταξή μας το δικαίωμα των ερωτήσεων, προκειμένου να σεβαστούμε τους δημότες που έρχονται στο δημοτικό συμβούλιο, σας αποστέλλουμε γραπτή ερώτηση για το ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ του Δήμου ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ.
Σημειώνω ότι είναι ένα αίτημα που αφορά  όχι μόνο τους εργαζόμενους  αλλά και την Τοπική Αυτοδιοίκηση συνολικά αλλά και κατά Δήμο.
Εμείς και την προηγούμενη πενταετία, επανειλημμένα και κατά διαστήματα φέρναμε αυτό το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο, είτε χωριστά είτε κατά την συζήτηση του προϋπολογισμού, είτε σε θεσμικές εκδηλώσεις που γίνονταν με τους εργαζόμενους.
Ο  ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ  ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ  ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ Η ΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ.
Εμείς, οι «Πολίτες σε Δράση», στο Πρόγραμμά μας δεσμευτήκαμε πως, σε όποια θέση και να μας τοποθετήσουν με την ψήφο τους οι χαϊδαριώτες,  θα επιδιώξουμε να βελτιώσουμε την καθημερινή συναλλαγή του δημότη με το Δήμο και την ποιότητα των από το Δήμο προς αυτόν παρεχόμενων υπηρεσιών.
Τίποτε όμως από όλα αυτά δε μπορεί να προχωρήσει σωστά και με τους ρυθμούς που επιβάλλει η σημερινή πραγματικότητα, αν δεν καταφέρουμε να κινητοποιήσουμε το σύνολο του έμψυχου δυναμικού του Δήμου. Αν δεν αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα οργάνωσης και λειτουργίας των Υπηρεσιών του Δήμου, προβλήματα που σχετίζονται με ελλείψεις προσωπικού και με λάθος κατανομή του, με ελλείψεις και ανεπάρκειες στις κτιριακές εγκαταστάσεις, στην υλικοτεχνική υποδομή και στα χρησιμοποιούμενα από τους εργαζόμενους του Δήμου μέσα, μηχανήματα και εξοπλισμό.
Εμείς στηρίζουμε τις δίκαιες διεκδικήσεις και τους αγώνες των εργαζομένων του Δήμου, για μόνιμες θέσεις δουλειάς, για καλύτερες συνθήκες εργασίας, για βελτίωση στις αποδοχές τους, για τήρηση των κανόνων ασφάλειας και υγιεινής χωρίς εκπτώσεις, την χορήγηση Μέσων Ατομικής Προστασίας.
Συνεργαζόμαστε με το Σύλλογο Εργαζομένων του Δήμου για την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων.
Για αυτό στηρίζουμε και τις διαδικασίες για ένα νέο Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας, επικαιροποιημένο, σύγχρονο και παραγωγικό, λειτουργικό, με προσανατολισμό στις σημερινές ανάγκες του Δήμου και στην καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών του, βασισμένο τόσο στο υπηρεσιακό δυναμικό που υπηρετεί σήμερα, όσο και σε αυτό που λείπει, αλλά είναι εντελώς αναγκαίο για τη στελέχωση των Υπηρεσιών.
 Έναν Οργανισμό απαλλαγμένο από “φωτογραφικές” διατάξεις στη διάρθρωση, στις αρμοδιότητες, στα καθήκοντα και στη στελέχωση των Υπηρεσιών. Έναν Οργανισμό που θα στηριχθεί με πλήρως διαφανείς και αξιοκρατικές διαδικασίες στελέχωσης, μακριά από οποιαδήποτε λογική πλαισίωσης από “συμπαθούντες και ημέτερους”.
Στην κατεύθυνση αυτή στηρίζουμε όλες τις προβλεπόμενες νόμιμες διαδικασίες για την κρίση των προϊσταμένων Τμημάτων και Διευθύνσεων μέσα από τα Υπηρεσιακά Συμβούλια και όχι με τοποθετήσεις Δημάρχου.
Δεσμευόμαστε σε κοινές προσπάθειες με τους εργαζόμενους του Δήμου για την υπεράσπιση και αναβάθμιση των εργασιακών και ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων.
Για κατάργηση των μορφών ελαστικής απασχόλησης και για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, ξεκινώντας κατά προτεραιότητα από τις κρίσιμες Υπηρεσίες εξυπηρέτησης των δημοτών, που επλήγησαν από τη μνημονιακή λαίλαπα.
Για ενίσχυση και ενδυνάμωση του δημόσιου χαρακτήρα των Δημοτικών Υπηρεσιών (Κοινωνικές Υπηρεσίες, Βοήθεια στο Σπίτι, Παιδικοί Σταθμοί, Κοινωνικό Παντοπωλείο, Προγράμματα Πολιτισμού στη «ΝΕΛΕ», προγράμματα αθλητισμού κλπ.) και όχι για την κατάργηση τους και την αντικατάσταση τους από σχήματα τύπου ΚΟΙΝΣΕΠ, ΜΚΟ κλπ.
Είμαστε υπέρ των προσλήψεων με βάση τον κανόνα 1:1 – μία πρόσληψη για κάθε αποχώρηση. Είμαστε κατά της επαναφοράς του κανόνα 1:5, που υποστηρίζει η σημερινή κυβέρνηση.
Η Ομάδα Εργασίας για την τροποποίηση του Οργανισμού, που έχει συστήσει η Διοίκηση του Δήμου από τον περασμένο Σεπτέμβριο, (και που αποτελείται από εκπροσώπους της διοίκησης, από υπηρεσιακούς παράγοντες και από εκπρόσωπο των εργαζομένων) θα έπρεπε να έχει ήδη παραδώσει Σχέδιο για το νέο Οργανισμό. Μέχρι στιγμής εμείς, οι «Πολίτες σε Δράση», όπως και οι υπόλοιπες Παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου, δεν έχουμε καμία ενημέρωση, δε μας έχει δοθεί κανένα χρονοδιάγραμμα και κανείς δεν έχει ζητήσει την άποψη μας για αυτό το τόσο σημαντικό ζήτημα.
Ρωτάμε λοιπόν ανοιχτά τη Διοίκηση του Δήμου:
Τι σκοπεύει να κάνει με το θέμα της δημιουργίας του νέου Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου;
Η Ομάδα Εργασίας για την τροποποίηση του Οργανισμού (που έχει συσταθεί από τον περασμένο Σεπτέμβριο) έχει συνεδριάσει και με τι αποτελέσματα;
Υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα μέσα στο οποίο θα καταλήξει σε Σχέδιο για το νέο Οργανισμό;
Πότε σκοπεύει η Διοίκηση του Δήμου να δώσει το Σχέδιο για το νέο Οργανισμό στις Δημοτικές Παρατάξεις;
Χαϊδάρι  10 – 02 – 2020
Πολίτες σε Δράση Χαϊδαρίου
Επικεφαλής Θοδωρής Σπηλιόπουλος

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button