ΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Τι δηλώνει 35χρονος από το Χαϊδάρι που προφυλακίστηκε για την «Combat 18»

 

Ο δικηγόρος του ο 35χρονου από το Χαϊδάρι, που συγκαταλέγεται στους τέσσερις προφυλακισθέντες για την υπόθεση της «Combat 18», αναφέρει σε δήλωσή του ότι ο εντολέας του «ουδεμία απολύτως σχέση έχει με τον ναζισμό». Σχετικά με τις δύο πράξεις που πήρε μέρος, υποστηρίζεται ότι δεν προέκυψε κίνδυνος για ανθρώπινη ζωή. 

Αναλυτικά η δήλωσή του δικηγόρου Δημήτριου Μάρκου:

«Ως πληρεξούσιος δικηγορος στην υπόθεση της Combat 18 και δη του 35 χρόνου από το Χαϊδάρι, που εν τελει προφυλακίστηκε εχθές με διαταξη της αξιοτίμου κας Ανακριτού, δηλώνω τα κάτωθι για λογαριασμό του εντολέως μου, προς αποσαφήνιση ορισμένων κρίσιμων ζητημάτων:

Α. Η διαδικασία έλαβε χώρα υπό εξαιρετικές συνθήκες από όλους τους εμπλεκόμενους (κατηγορούμενους, Συνηγόρους υπεράσπισης, Αστυνομικούς, Εισαγγελέα και Ανακριτή), με προεξέχουσα την Κα Ανακρίτρια η οποία αποτελεί εξαίρετη δικαστική λειτουργό.

Β. Ο εντολέας μου συμμετείχε σε δυο ενέργειες (επιθέσεις με ΑΕΕΜ και συγκεκριμένα ανάφλεξη σε γκαζάκια,) από τις οποίες ουδέποτε προέκυψε κίνδυνος ζωής για άνθρωπο. Για αυτές τις δυο ενέργειες ζήτησε ειλικρινή συγγνώμη.

Γ. Ο εντολέας μου αρνείται και θα συνεχίζει να αρνείται ότι υπήρξε μελος εγκληματικής οργάνωσης. Η αποδόμηση της κατηγορίας της εγκληματικής οργάνωσης, ήταν το κύριο μέλημα της υπερασπιστικής γραμμής και αυτό θα εξακολουθήσει να είναι, ώστε να πείσουμε τις αρμόδιες αρχές, όχι για την αθωότητα του, αλλά για την μείωση της ηθικής απαξίας της εν λόγω κατηγορίας (και αρα την προβλεπόμενη εκ του Νόμου ποινή) και της συμμετοχής του εντολεως μου στις έκνομες ενέργειες του.

Δ. Ο εντολέας μου ουδεμία απολύτως σχέση έχει με τον ναζισμό. Καίτοι η ιδεολογία δεν πρέπει διώκεται, οφείλουμε να αναφέρουμε ότι ουδαμώς ένας άνθρωπος που αισθάνεται Έλλην πατριώτης, θα μπορούσε να έχει οιαδήποτε σχέση με ναζιστικές ιδεολογίες.
Το αυγό του φιδιού, δεν αντιμετωπίζεται με «ποινικοποίηση» του, όπως αυτή επιδιώκεται από την πλειοψηφία των μέσων μαζικής ενημέρωσης, αλλά με παιδεία, μόρφωση, καλλιέργεια, ενημέρωση, επιμόρφωση και πίστη στις αξίες του ανθρώπινου πολιτισμού.

Ε. Ο εντολέας μου επιφύλασσεται ρητως για την αποκατάσταση της ηθικής βλάβης που υπέστη από την δημοσίευση του ονόματος του από ορισμένα μέσα, τα οποία προέβησαν στην ενέργεια αυτή, χωρίς να έχει δοθεί εντολή άρσης του απορρήτου.

Στ. Θα ήθελα προσωπικά, ως συνήγορος υπεράσπισης, να ευχαριστήσω τους δημοσιογράφους που κάλυψαν το γεγονός με υψηλό συναίσθημα ευθύνης και με τους οποίους υπηρξε πραγματικά αγαστή και άριστη συνεργασία

 

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button