ΕΙΔΗΣΕΙΣΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Λ. Αθηνών – Γ. Παπανδρέου: Τι απέδειξε η διαδικασία αλλαγής φαναριών για το διαρκές κυκλοφοριακό κομφούζιο

Τα συνεργεία εγκατάστασης νέων φαναριών τεχνολογίας led στη Λ. Αθηνών προχώρησαν σε εργασίες στο Παλατάκι και τη Γ. Παπανδρέου. Η διαδικασία της αλλαγής το πρωί της Δευτέρας στην κεντρική διασταύρωση του Δάσους απέδειξε ότι όσοι ισχυρίζονται πως ο χρονισμός των κινήσεων είναι λάθος, έχουν ξεκάθαρα δίκιο.

Εξηγούμαστε. Όσο διήρκεσαν οι εργασίες, στο σημείο υπήρχε τροχονόμος που ρύθμιζε την κυκλοφορία. Η επιλογή που έκανε ήταν ότι δεν άνοιγε ταυτόχρονα την κίνηση των οχημάτων σε Γ. Παπανδρέου και Κύπρου, αλλά το έκανε σε διαφορετικό χρόνο και ανεξάρτητα για κάθε πλευρά.

Δηλαδή εφάρμοσε αυτό που ζητούν εδώ και χρόνια οδηγοί που χρησιμοποιούν καθημερινά τη διασταύρωση αυτή και διαπιστώνουν το πρόβλημα που δημιουργείται κάθε φορά. Πράγματι, δεν θέλει και σοφία για να διαπιστώσει κανείς ότι η ταυτόχρονη κίνηση των οχημάτων από τις δύο κατευθύνσεις (Γ. Παπανδρέπου – Κύπρου) προκαλεί ανάσχεση της κυκλοφορίας, δηλαδή λιγότερες διελεύσεις, αλλά και εγκυμονεί κινδύνους για ατύχημα. Επίσης καιροφυλακτεί ο κίνδυνος να καθυστερήσει κάποιος πολύ και να μην προλάβει να περάσει απέναντι, με αποτέλεσμα να μείνει εγκλωβισμένος μέσα στη μέση της Λεωφόρου, την ώρα που κινούνται γύρω του με μεγάλη ταχύτητα τα αυτοκίνητα, όταν ανάψει πράσινο πράσινο στα δικά της ρεύματα.

Ο τροχονόμος, λοιπόν, στάθηκε στη μέση της λεωφόρου και εφάρμοσε το αυτονόητο. Μόλις οι εργασίες τελείωσαν και άρχισαν να λειτουργούν τα φανάρια, επιστρέψαμε στο προηγούμενο κομφούζιο.

Λίγο πιο κάτω, στο Παλατάκι, επικρατεί ο ορθολογισμός: τα φανάρια ανάβουν σε διαφορετικό χρόνο για την Καραϊσκάκη και τη Φαβιέρου. Τόσο απλό.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button