ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

Θέατρο Πέτρας: Γίνεται εμβληματικός χώρος τέχνης του Λεκανοπεδίου

Ο σπουδαίος χώρος καλλιτεχνικών εκδηλώσεων της Δυτικής Αθήνας αποκτά νέα ζωή! Το Θέατρο Πέτρας της Πετρούπολης εντάχθηκε στο Ταμείο Ανάκαμψης, με προοπτική να αποκτήσει εντυπωσιακή όψη και λειτουργικότητα. Χρηματοδοτείται με 7.000.000 ευρώ!

Ο δήμαρχος Στέφανος Βλάχος δήλωσε:

Μεγάλη μέρα για την Πετρούπολη!!! Μετά την απόκτηση πλήρους κυριότητας του χώρου από τον Δήμο μας (μέχρι πριν ένα χρόνο ήταν δασικός) σήμερα επισημοποιήθηκε και ανακοινώθηκε από το Ταμείο Ανάκαμψης η χρηματοδότηση με 7 εκατομμύρια € για την ανάπλαση του θεάτρου και του περιβάλλοντος χώρου. Μαζί με το καμίνι (που ήδη αναπλάθεται) θα μεταβληθεί σε έναν από τους πλέον εμβληματικούς χώρους του Λεκανοπεδίου. Πρώτη φορά από την ίδρυσή της (1947) η Πετρούπολη πέτυχε τέτοιο ύψος χρηματοδότησης!

Θυμίζουμε ότι το παλιό νταμάρι “Αίμος” της Πετρούπολης χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά για πολιτιστικές εκδηλώσεις το 1983, με πρόταση του Μίνωα Βολανάκη. Ο Βολανάκης είδε στους παραγνωρισμένους χώρους των τότε λατομείων, μια αδρή και καθαρή αισθητική ποιότητα: την πρωτογενή ευγένεια της Πέτρας. Έτσι αρχίζει μια ιστορία σ’ ένα χώρο που συνεχίζεται μέχρι σήμερα, με το σπουδαίο Διεθνές Φεστιβάλ Πέτρας, κάθε καλοκαίρι, στο πλαίσιο του οποίου διοργανώνονται συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις κ.ά.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button