ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΛΛΑΔΑ

Θέατρο μέσα στη Βουλή-Ποια παράσταση ανεβαίνει στην αίθουσα της Γερουσίας

Αύριο, για πρώτη φορά στην ιστορία της, η αίθουσα Γερουσίας της Βουλής θα μετατραπεί σε ένα «ζωντανό» σκηνικό, καθώς θα ανεβεί το βραβευμένο από την Πανελλήνια Ενωση Λογοτεχνών θεατρικό έργο «Εκτός ύλης» του Κώστα Λεϊμονή.

Η παράσταση τοποθετεί τη δράση της στο ελληνικό κοινοβούλιο, όπου ένας υπουργός -ενώπιον συναδέλφων του- λίγο πριν αποχωρήσει οριστικά από το αξίωμά του, εκφράζει μια εκ βαθέων και ειλικρινή συγγνώμη προς όλους, αλλά κυρίως προς τον ελληνικό λαό που πάντα είναι πρόθυμος να εναποθέσει τις ελπίδες της σωτηρίας του σε τρίτους. Παραδέχεται λάθη, παρατυπίες, υποσχέσεις που κατέληξαν σε ηχηρά ψεύδη και ομολογεί, ενώπιον όλων, πως η υποδούλωσή του στις δυνάμεις της εξουσίας και του χρήματος, επηρέασαν αρνητικά την κοινωνία στην οποία ζει, αλλά και την ίδια του τη ζωή, κάνοντάς τον να χάσει ότι πιο πολύτιμο για κάθε άνθρωπο. Τον εαυτό του.

Την πρόταση στο Σύλλογο Υπαλλήλων της Βουλής έκανε ο κ.Σκιαδαρέσης και οι συνεργάτες του και έγινε αποδεχτή από το κοινοβούλιο και έτσι είναι η πρώτη φορά που ένα πολιτικό στο παίζεται στον φυσικό του χώρο δηλαδή στην αίθουσα του κοινοβουλίου. Μάλιστα  η  παράσταση θα παρουσιαστεί σε συνεργασία με τις δύο ερασιτεχνικές ομάδες της Βουλής υπό την καθοδήγηση του σκηνοθέτη των Theater Labs Μπάμπη Αρώνη.

Το  θεατρικό έργο «εκτός ύλης» έκανε πρεμιέρα πριν δύο χρόνια στην Αθήνα στο θέατρο Αλκμήνη και έχει παρουσιαστεί στη Θεσσαλονίκη, στη Σύρο, την  Πάτρα, την Καλαμάτα, τα Χανιά αλλά και στις Βρυξέλλες.
Οπως αναφέρει και η ανακοίνωση του Συλλόγου των Υπαλλήλων της Βουλής η παράσταση θα μεταδοθεί ζωντανά από το κλειστό κύκλωμα της τηλεόρασης της  βουλής.

 

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button