ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Θεαματικές αλλαγές στην κοινωνική πολιτική του Δήμου – 250 δικαιούχοι

Δυο σημαντικές κοινωνικές δομές θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους από τον επόμενο μήνα στην πόλη μας. Στόχος να δώσουν ανάσα στο πρόβλημα της επιβίωσης δεκάδων συνδημοτών μας, που καθημερινά δίνουν μάχη ακόμα και για ένα πιάτο φαγητό.

Μαγειρεμένο φαγητό 

Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμος με την έναρξη προγράμματος θα διανέμει καθημερινά 100 μερίδες μαγειρεμένου φαγητού σε άπορους συνδημότες. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, η διανομή θα γίνεται στην αίθουσα του Α ΚΑΠΗ, Καρδίτσης 5, στο κέντρο της πόλης. Η παρασκευή του φαγητού θα γίνεται στον 3ο Παιδικό Σταθμό στα Κουνέλια, που διαθέτει πιστοποιητικό καταλληλότητας για τέτοιου είδους χρήση.

Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου μέχρι σήμερα διανέμει καθημερινά 23 μερίδες μαγειρεμένου φαγητού στην αίθουσα του Ιερού Ναού της Αγίας Μαρίνας. Ακόμα το προσωπικό της διανέμει κατ’ οίκον άλλες 14 μερίδες, σε άπορα άτομα που δεν μπορούν να μετακινηθούν.

Από την Τράπεζα Τροφίμων στο Κοινωνικό Παντοπωλείο

Παράλληλα θα ξεκινήσει η λειτουργία Κοινωνικού Παντοπωλείου από το Δήμο. Οι δικαιούχοι ανέρχονται σε 150 άτομα. Κάθε μήνα θα παραλαμβάνουν ποσότητες νωπών και μακράς διάρκειας προϊόντων.

Μέχρι σήμερα δεν λειτουργεί τέτοια δομή στο Δήμο μας (Το Κ.Π. απέναντι από το Ταχυδρομείο λειτουργούσε από τη ΜΚΟ ΚΙΠΟΔΑ για λογαριασμό του Υπ. Εργασίας). Λειτουργούσε απλά Τράπεζα Τροφίμων στο υπόγειο του Δημαρχείου, για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Η προέλευση των τροφίμων είναι κυρίως από προσφορές σε είδος, που κατά καιρούς προσφέρουν επιχειρηματίες της πόλης. Ανάλογα με τη διαθεσιμότητα και τις ανάγκες, διανέμονται σακούλες με τρόφιμα σε νοικοκυριά που τα έχουν ανάγκη. Ιδιαίτερα κατά τις παραμονές των Χριστουγέννων και του Πάσχα μοιράζονται περίπου 800 πακέτα με τρόφιμα.

“Εισιτήριο” το χαμηλό εισόδημα

Οι δικαιούχοι των δύο παραπάνω προγραμμάτων θα επιλεγούν με κοινωνικά κριτήρια όπως εισόδημα, ιδιοκατοίκηση ή ενοίκιο, οικογενειακή κατάσταση και άλλα. Η διάρκεια παροχής σε μία από τις δύο παραπάνω υπηρεσίες θα έχει διάρκεια ένα έτος. Στη συνέχεια οι δικαιούχοι, εάν ενδιαφέρονται να συνεχιστεί η συμμετοχή τους στα προγράμματα, θα καλούνται να υποβάλουν εκ νέου δικαιολογητικά.

Χρηματοδότηση ΕΣΠΑ

Οι πόροι για την έναρξη και λειτουργία των δύο παραπάνω δομών προέρχονται εξ ολοκλήρου από το ΕΣΠΑ. Ο Δήμος Χαϊδαρίου πρόσφατα προκήρυξε μέσω ΑΣΕΠ πρόσληψη εκτάκτου προσωπικού. Τις επόμενες ημέρες ο Δήμος θα εκδώσει ανακοίνωση – πρόσκληση καλώντας τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν αιτήσεις για πρόσληψη.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button