Θαλασσινοί μεζέδες τη Μεγάλη Εβδομάδα στο Χαϊδάρι

Η Μεγάλη Εβδομάδα στο Χαϊδάρι μυρίζει ανθισμένες νερατζιές, λιβάνι και… θαλασσινούς μεζέδες. Αντί για σουβλάκι και παϊδάκι, η παρέα μαζεύεται γύρω από τραπέζια με χταπόδι, γαριδούλα, καλαμαράκια και ουζάκι, δίνοντας νηστίσιμο αλλά γευστικό ρυθμό στις μέρες που προηγούνται του Πάσχα. Και εμείς, πιστοί στην ανάδειξη γευστικών παραδόσεων προτείνουμε τρία στέκια – παντός καιρού- στην πόλη που αξίζει να τιμήσεις.
🐙 “Παν…σαι…Τάκη”: Το στέκι που τα έχει όλα – και νηστίσιμα!


Αν η φράση «κάτι για όλους» ήταν ταβέρνα, θα ήταν αυτή. Το “Παν…σαι…Τάκη”, στην καρδιά της Πλατείας Δάσους, είναι από εκείνα τα μέρη που νιώθεις κατευθείαν άνετα – σαν να μπήκες στην αυλή φίλου. Αυτή την περίοδο, το μαγαζί ετοιμάζει ειδικό μενού για τη Μεγάλη Εβδομάδα, γεμάτο γεύσεις που τιμούν τη νηστεία χωρίς να θυσιάζουν την απόλαυση.
Μεζεδάκια όπως καλαμαράκια, γαρίδες ψητές, τηγανιτές και μακαρονάδα, χταποδάκι, πλευρώτους στα κάρβουνα, κολοκυθοκεφτέδες, μελιτζανοσαλάτα και άλλα δίνουν ρεσιτάλ νοστιμιάς. Το μέρος είναι ιδανικό για οικογένειες, ζευγάρια αλλά και μεγάλες παρέες που θέλουν καλό φαγητό και χαλαρή ατμόσφαιρα. Α, και τα κρασιά του είναι εξαιρετικά!
🐟 Μπακαλιαράκια στα Κουνέλια: Όνομα και πράγμα

Κάτι ψήνεται στην Πλατεία Κουνελίων και είναι… μπακαλιάρος! Τα “Μπακαλιαράκια” είναι μια από τις πιο νόστιμες νέες αφίξεις στο Χαϊδάρι και ήδη έχουν βρει φανατικό κοινό. Μικρός και ζεστός χώρος, τραπεζάκια έξω, τζαμαρία που ανοίγει τις καλές μέρες, και φυσικά, μενού με άρωμα θάλασσας.
Μπακαλιάρος με σκορδαλιά (κάποια στιγμή οπωσδήποτε), φρέσκα ψαράκια και αστακομακαρονάδα είναι μόνο η αρχή. Ο κατάλογος είναι σύντομος αλλά ουσιαστικός – και ανανεώνεται ανάλογα με το τι “βγάζει” η ψαριά. Ιδανικό στέκι για Μεγάλη Πέμπτη ή Μεγάλη Παρασκευή, αν θες αυθεντική θαλασσινή εμπειρία με καλαμαράκια και γαριδομακαρονάδα, και γαρίδες τηγανιτές που δεν χρειάζονται περιττά φτιασίδια.
📍 Μάθε τα πάντα για το μαγαζί εδώ
🍷 “Ελλήνων τα Ξύδια”: Για τη Μεγάλη Παρασκευή, μερακλίδικα

Τη Μεγάλη Παρασκευή, η διάθεση είναι πιο ήσυχη, αλλά η όρεξη για καλό μεζέ δε χάνεται. Το μεζεδοπωλείο “Ελλήνων τα Ξύδια” έχει το κατάλληλο vibe: παραδοσιακό, ατμοσφαιρικό και γεμάτο αρώματα. Το μενού του για τη συγκεκριμένη μέρα είναι νηστίσιμο, με εξαιρετική επιλογή σε πιάτα που τιμούν την ελληνική κουζίνα και φυσικά ένα δυνατό τσίπουρο ή ρακόμελο να τα συνοδεύσει. Η εξυπηρέτηση είναι φιλική και ο χώρος ζεστός – ό,τι πρέπει για μια πιο «εσωτερική» βραδιά.
🍽️ Μια βόλτα, μια στάση, μια γευστική εμπειρία
Το Χαϊδάρι φροντίζει ώστε ακόμα και η νηστεία να έχει γεύση, άρωμα και ουσία. Οπότε, μαζέψτε την παρέα και απολαύστε λίγο καλό φαγητό και ωραίες κουβέντες τις ημέρες πριν το Πάσχα.
Άλλωστε, τι καλύτερο από μια μπουκιά θάλασσα και μια γουλιά τσίπουρο πριν πεις «Καλή Ανάσταση» ;
Μπέττυ Λαμπροπούλου