ΠΟΛΙΤΙΚΗΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Θα συνεχίσουμε έτσι;

Του Σάββα Βαρυτιμιάδη*

Διάβασα πριν από λίγες ημέρες την πρόσφατη δημοσίευση του Δημήτρη Τσατσαμπά, όπου με αφορμή το παρόν και το μέλλον της έκτασης των στρατοπέδων του Χαϊδαρίου σημείωσε  κάποια πράγματα που -είτε αρέσουν σε κάποιους είτε όχι- αποτελούν ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ.

«Ένας ένας οι μεγάλοι στόχοι για το Χαϊδάρι των επιθυμιών μας χάνονται», ανέφερε χαρακτηριστικά…

«Πρώτα το Μετρό της  Αθήνας, που επεκτείνεται σχεδόν “παντού” αλλά για την πόλη μας ακόμη δεν υπάρχει στα σχέδια, ούτε καν ως γραμμή χάραξης επι χάρτου, μετά ο Σκαραμαγκάς, με την (μια) για πάντα απώλεια κάθε κοινόχρηστης πρόσβασης στη θάλασσα και την βαριά βιομηχανοποίηση ολόκληρης της παραλιακής ζώνης!»

Ερχόμενος στο σήμερα, τονίζει πώς η ανακοινώσιμη υλοποίηση σχεδίων «τελείως ξένων» προς τις ανάγκες των κατοίκων του Δήμου και της ευρύτερης περιοχής, στην έκταση των Ιστορικών Στρατοπέδων, κάνουν τον Δήμο μας «σαν  να μην υπάρχει ως αυτοδιοίκηση».

Και αυτό είναι μια ακόμη ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΗΘΕΙΑ, αφού και η πολυπόθητη μετατροπή της έκτασης των 65 στρεμμάτων του Στρατοπέδου σε έναν υπερτοπικό πόλο ιστορικής μνήμης, πολιτισμού και άθλησης «μένει και αυτή ως μια ανεκπλήρωτη προσδοκία», όπως σημειώνει.

Πρόσφατα άλλωστε κατέστη σαφές πως τη θέση της παίρνουν τα σχέδια ανέγερσης προνομιούχων κατοικιών, που θα στεγάσουν αξιωματούχους, μέσα σε μια «χακί» οικιστική μονάδα στο Στρατόπεδο του ΚΕΒΟΠ!

Τρεις ανεκπλήρωτοι στόχοι που τελμάτωσαν πριν τη λήξη μιας θητείας της παρούσας Διοίκησης φανερώνουν με τον πιο καθαρό τρόπο πώς ο Δήμος Χαϊδαρίου δεν αυτοδιοικείται.

Και εδώ πρέπει να δούμε ποιος λέει όλα τα παραπάνω, για να πάρουν και την ανάλογη υπόσταση.

Δεν τα λέει απλά ένα στέλεχος της σημερινής αντιπολίτευσης, αλλά ο άλλοτε  «πυρήνας» των βασικών στοχεύσεων της διοίκησης Ντηνιακού, είτε του Βαγγέλη είτε του Κυριάκου.  

Θα συνεχίσουμε έτσι; 1

Ο Δημήτρης Τσατσαμπάς αποτέλεσε στενό συνεργάτη του Κ. Ντηνιακού, όταν ήταν Δήμαρχος στις δύο τελευταίες θητείες του, αλλά και βασικός συνεργάτης του Β. Ντηνιακού, μέχρι τη μέρα που εξελέγη Δήμαρχος.

Ως πυρήνας των βασικών στοχεύσεων του Κυριάκου Ντηνιακού προσπάθησε να τις μεταλαμπαδεύσει πρώτα στο δικό του πρόγραμμα ως υποψήφιος Δήμαρχος αλλά με μικρή διαφορά δεν κατάφερε  να επικρατήσει.

Έτσι, με τον ερχομό του Βαγγέλη Ντηνιακού στα Δημοτικά πράγματα στάθηκε δίπλα του από την αρχή, αλλά μετά την εκλογή του στη θέση του Δημάρχου, από νωρίς εξέφρασε τις ουσιαστικές διαφωνίες του για τον τρόπο διοίκησης του Δήμου.

Το φθινόπωρο του 22 στην αιχμηρή δήλωση αποχώρησης του από τον συνδυασμό «Χαϊδάρι Ξανά» είχε πει μεταξύ άλλων για τη σημερινή Δημοτική Αρχή: 

– Φτάσαμε, ήδη, στον τέταρτο χρόνο θητείας της διοίκησης του Δήμου, με την κατάσταση να συνεχίζεται προβληματική σε όλα σχεδόν τα επίπεδα.

 – Οι αυθαιρεσίες συνεχίζονται, και τα κακώς κείμενα παραμένουν.

– Η προχειρότητα και η απουσία ποιοτικού σχεδιασμού σε κάθε παρέμβαση του Δήμου, είναι εμφαντική.

– Η έλλειψη κοινωνικής ευαισθησίας και εν συναίσθησης σε κάθε περίπτωση ανάγκης, είναι χαρακτηριστική.

– Η Διοικητική ανεπάρκεια κρατά το δυναμικό του Δήμου αναξιοποίητο.

– Η υποβάθμιση του Δημοτικού Συμβουλίου έχει καταστήσει το ρόλο του ανενεργό.

– Η επαφή με τους δημότες απουσιάζει, ενώ πλεονάζει η αναντίστοιχη με την πραγματικότητα προβολή.

Εύκολα ανιχνεύσιμα σήμερα, τα τότε μηνύματα του Δ. Τσατσαμπά.

Γιατί για όλα τα παραπάνω φτάσαμε σήμερα να λέμε πώς το Χαϊδάρι έχει ανάγκη από μια νέα Δημοτική Αρχή.

Μια νέα διοίκηση, ικανή να  αντιστρέψει τη φθίνουσα πορεία της πόλης.

Στελεχωμένη από πρόσωπα που γνωρίζουν πραγματικά το Χαϊδάρι και θέλουν να δουλέψουν για αυτό.

Γιατί για να υπάρχουμε ως αυτοδιοίκηση… δεν γίνεται να συνεχίσουμε έτσι!

*O Σάββας Βαρυτιμιάδης υπήρξε  Δημοτικός Σύμβουλος από το 2003 έως το 2006 επί Δημαρχίας Κυριάκου Ντηνιακού  εκτελώντας χρέη αντιδημάρχου από τον  Ιανουάριο  του 2005 έως τον Ιούνιο του  2006. Ως Δημοτικός Σύμβουλος της αντιπολίτευσης (2010-2014) με την παράταξη «Πρώτα το Χαϊδάρι» υπήρξε  τακτικό μέλος στην Επιτροπή Ποιότητα Ζωής και Οικονομικών του Δήμου Χαϊδαρίου

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button