ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τέσσερα χρόνια παρατημένο εργοτάξιο!

Τα χρόνια περνούν, αλλά ένα εγκαταλειμμένο επί της ουσίας εργοτάξιο ταλαιπωρεί μια γειτονιά της πόλης, χωρίς να φαίνεται φως στον ορίζοντα.

Πριν λίγο καιρό αναφερθήκαμε στο συγκεκριμένο εργοτάξιο, με καταγγελία συμπολίτη, που επισήμανε ότι η κατάληψη δημόσιου χώρου εκτός από την αγανάκτηση που προκαλεί στους περιοίκους, εγκυμονεί και κινδύνους για πεζούς και αυτοκίνητα. Το θέμα συζητήθηκε και στο Δημοτικό Συμβούλιο με σχετική αναφορά του Αποστόλη Θεοφίλη, που είπε πως το θέμα έχει φτάσει στον Συνήγορο του Πολίτη.

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Βασίλης Καρατζαφέρης, συμφώνησε ότι η κατάσταση είναι πολύ άσχημη και έχει επιπτώσεις στη ζωή των κατοίκων, αλλά τουλάχιστον το εργοτάξιο έχει περιοριστεί αρκετά -δεν είναι αυτό που ήταν πριν 8 μήνες. Ενημέρωσε ότι υπάρχει δικαστική διαμάχη αναδόχου – Περιφέρειας για λύση της σύμβασης, υπόθεση που έχει δρόμο ακόμη να διανύσει.

Το εργοτάξιο αυτό είναι απομεινάρι του μεγάλου αντιπλημμυρικού έργου που είχε ξεκινήσει τον Μάρτιο του 2018 στη Λεωφόρο Αθηνών, με στόχο να φτάσει από τα όρια με το Αιγάλεω μέχρι την οδό Πύλου στο Δάσος. Πολύ γρήγορα όμως το έργο σταμάτησε γιατί υπήρχε λάθος στη μελέτη και από τότε ξεκίνησε η διαμάχη εργολάβου – Περιφέρειας, με θύματα τους κατοίκους της Γρηγορούσας.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΟ ΤΗΣ ΛΕΩΦΟΡΟΥ ΑΘΗΝΩΝ: Έναρξη του σωτήριου αντιπλημμυρικού έργου της Λ. Αθηνών     //       – Δημοπρατήθηκε το αντιπλημμυρικό της οδού Πύλου – Γιατί καθυστερεί αυτό της Λ. Αθηνών     // – Μέσα στον Φεβρουάριο μπαίνουν μπουλντόζες για το μεγάλο αντιπλημμυρικό της Λ. Αθηνών     //       – Η πλημμύρα έπνιξε την αξιοπιστία του Δήμου. Μηδενική προετοιμασία, τεράστιες καταστροφές     //      – Επιτέλους, “το νερό μπήκε στο αυλάκι”. Δημοπρατήθηκε το έργο της εικοσαετίας για το Χαϊδάρι     //     – Μεγάλες ζημιές σε σχολεία, σπίτια, αυτοκίνητα. Αποτίμηση της σημερινής καταστροφικής νεροποντής     //     – Ξανά στο προσκήνιο η σωτήρια κατασκευή αγωγού ομβρίων κάτω από τη Λ. Αθηνών     //    – VIDEO: Οδός Κορυτσάς, μετά από μισή ώρα βροχή…        //       – Συγκλονιστικές φωτογραφίες. Διάσωση στη Λ. Αθηνών, μπροστά στο Δημαρχείο!        //         – Ολονύκτια μάχη με τα νερά         //     – Ανοχύρωτη πόλη   

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button