ΕΛΛΑΔΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Τέλος οριστικό στο εργοστάσιο ηλεκτροπαραγωγής στο Χαϊδάρι

Πολύ θετική εξέλιξη στον “βραχνά” που ονομαζόταν εργοστάσιο ηλεκτροπαραγωγής με καύση φυσικού αερίου στο Ναυπηγείο Σκαραμαγκά, ο οποίος βασάνισε τους τελευταίους μήνες την πόλη μας.

Οι προεκλογικές συγκεντρώσεις δεν γίνονται για να βγαίνουν ειδήσεις, έχουν άλλο σκοπό. Όμως εχτές το βράδυ στο Χαϊδάρι ζήσαμε μια σπάνια περίπτωση όπου όχι απλώς προέκυψε είδηση, αλλά ένα κομβικά καλό για την πόλη νέο.

Εργοστάσιο ηλεκτροπαραγωγής τέλος

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του επιφύλασσε στους πολίτες που τον παρακολουθούσαν μία έκπληξη. Πιο συγκεκριμένα, ανακοίνωσε ότι μπήκαν οριστικοί τίτλοι τέλους στην κατασκευή εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με καύσιμο φυσικό αέριο στο Χαϊδάρι.

Μάλιστα δεν έδωσε μια υπόσχεση, αλλά κρατούσε στα χέρια του έναν νόμο, που απαγορεύει απερίφραστα την έκδοση νέων αδειών για εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην ελληνική επικράτεια.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης, αφού χαρακτήρισε εύλογες τις ανησυχίες των κατοίκων και των φορέων του Χαϊδαρίου για ένα τέτοιοι ενδεχόμενο, είπε:

“Η κυβέρνηση έδωσε απάντηση. Μίλησα για το θέμα εκτεταμένα με τον υπουργό Ενέργειας, κ. Σκρέκα. Με τον ν. 5037/2023 που ψηφίστηκε στις 23 Μαρτίου 2023 η Ελλάδα απαγόρευσε οριστικά και αμετάκλητα την ίδρυση περαιτέρω μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από φυσικό αέριο. “Πράσινη” Ελλάδα, λοιπόν. Δεν σηκώνει άλλα εργοστάσια φυσικού αερίου Η Ελλάδα. Δεν θέλουμε άλλα εργοστάσια. Αυτό εντάσσεται στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και της δικής μας δυνατότητας να παράγουμε ενέργεια από ΑΠΕ. Οι κάτοικοι της Αφαίας και του Χαϊδαρίου μορούν να είναι ήσυχοι.”

εργοστάσιο ηλεκτροπαραγωγής
Μονάδα συνδυασμένου κύκλου με φυσικό αέριο.

Μάλιστα ο ομιλητής κάλεσε ονομαστικά το “Χαϊδάρι Σήμερα” να παραλάβει τον νόμο που κρατούσε στα χέρια του για να ενημερώσει την πόλη για το εργοστάσιο ηλεκτροπαραγωγής.

Αυτός είναι ο νόμος του Υπ. Ενέργειας που ρυθμίζει πολλά ζητήματα της ενέργειας. Το επίμαχο για εμάς άρθρο είναι το 160:

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button