ΔΗΜΟΤΙΚΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Τελευταίες πινελιές στην πεζογέφυρα της Λεωφόρου Αθηνών στο Παλατάκι

Όλα είναι έτοιμα για να δοθεί σε χρήση η πεζογέφυρα που αναμένεται να κάνει πιο ασφαλή τη διέλευση της Λεωφόρου σε ένα σημείο με πολύ πυκνή κίνηση πεζών.

Οι λαμαρίνες του εργοταξίου έχουν απομακρυνθεί και σήμερα Κυριακή συνεργεία έκαναν πλακόστρωση γύρω από τα βάθρα. Οι εργασίες που είχαν μείνει τελευταίες, όπως τα γυάλινα στοιχεία της γέφυρας (στηθαία και ασανσέρ) έχουν ολοκληρωθεί και όλα είναι έτοιμα για να παραδοθεί. Πιστεύουμε ότι μέσα στις επόμενες μέρες θα γίνει αυτό.

Την γέφυρα την περιμένουν με ανυπομονησία όσοι είναι αναγκασμένοι να διασχίζουν τη λεωφόρο Αθηνών. Πάντως προσοχή χρειάζεται και πάλι, καθώς το δυτικό βάθρο είναι πάνω στη νησίδα και το χωρίζει από το πεζοδρόμιο της Φαβιέρου η έξοδός της προς τη Λεωφόρο Αθηνών.

Η πεζογέφυρα στο Παλατάκι διαφέρει από τις υπόλοιπες 5 που κατασκευάστηκαν στο Λεκανοπέδιο με το ίδιο πρόγραμμα, καθώς με απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεοτέρων Μνημείων επανασχεδιάστηκε ώστε να έχει όσο το δυνατόν λιγότερα τσιμεντένια στοιχεία. Η γενικότερη ελάφρυνση της κατασκευής με τα γυάλινα ασανσέρ αποσκοπεί στον περιορισμό της οπτικής όχλησης της πεζογέφυρας προς τον Πύργο Παλατάκι.

Τελευταίες πινελιές στην πεζογέφυρα της Λεωφόρου Αθηνών στο Παλατάκι 3
Τελευταίες πινελιές στην πεζογέφυρα της Λεωφόρου Αθηνών στο Παλατάκι 5

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button