ΚΟΙΝΩΝΙΑΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τάσος Χαλκιάς: Ο Λιγνάδης ήταν φίλος μου. Είχαμε ακούσει φήμες…

Το πρωί της Κυριακής ο Τάσος Χαλκιάς μίλησε με ζωντανή σύνδεση με την εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο». Ο Χαϊδαριώτης ηθοποιός, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στις καταγγελίες σεξουαλικής και σωματικής κακοποίησης που έχουν γίνει στον χώρο του θεάτρου και στον Δημήτρη Λιγνάδη.

Όπως υποστήριξε, στο άκουσμα αυτών των καταγγελιών αισθάνθηκε αρχικά περίεργα και μια δυσφορία. «Ζούμε μια νέα πραγματικότητα στο χώρο του θεάτρου, αλλά το θέατρο παραμένει ατόφιο, καθαρό, τηρώντας τη σκοπιμότητα για την οποία υπάρχει και την αναγκαιότητα που χρειάζεται για τους ανθρώπους, τους σύγχρονους και τους παλιότερους. Το θέατρο είναι αναγκαίο για την ανθρωπότητα. Οι άνθρωποι του θεάτρου έχουν τραυματιστεί αλλά έχουμε πάνω από όλα στεναχωρηθεί. Δεν είναι όλες οι καταγγελίες στο ίδιο τσουβάλι», είπε αρχικά.

Για τον Δημήτρη Λιγνάδη υποστήριξε ότι ο τρόπος με τον οποίο εκείνος μαζί με τον δικηγόρο του, Αλέξη Κούγια, ξεκίνησε την υπεράσπισή του είναι εντελώς λανθασμένος.

«Όταν υπάρχουν εγκλήματα δεν σου φταίνε οι συνάδελφοί σου, δεν ξεκινάς την υπεράσπισή σου μαυρίζοντας τους συναδέλφους σου και το Σωματείο σου. Όταν υβρίζεις τον πρόεδρο των Ελλήνων ηθοποιών υβρίζεις τους Έλληνες ηθοποιούς γενικότερα και το γνωρίζει πάρα πολύ καλά ο Δημήτρης. Τον λέω Δημήτρη γιατί ήταν φίλος μου. Θα ήθελα να εξακολουθήσει να είναι, αλλά το βλέπω πάρα πολύ δύσκολο. Όταν ένας άνθρωπος γνωρίζει την έννοια “ύβρις” δεν πρέπει την απευθύνει έτσι ελαφρά τη καρδία».

Γενικά για τις καταγγελίες, σημείωσε ότι δεν είναι όλες οι συμπεριφορές άξιες για καταγγελία, καθώς είναι αναμενόμενο να υπάρχουν τσακωμοί και υπερβολές κατά τη διάρκεια παραστάσεων ή προβών. Επίσης είπε ότι δεν είναι ικανό ένα άκουσμα για να κάνεις καταγγελία.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button