ΕΙΔΗΣΕΙΣΔΗΜΟΤΙΚΑΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Καταστηματάρχες: «Δεν επιδιώκουμε επέκταση τραπεζοκαθισμάτων»

Η πρόταση απαλλαγής τελών για τα καταστήματα μαζικής εστίασης

Σε επικοινωνία με το «Χαϊδάρι Σήμερα» ο πρόεδρος του τοπικού Σωματείου Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, κ. Τάκης Σπίινουλας, ανέφερε πως συμφωνούν με την πρόταση της δημοτικής αρχής που θα συζητηθεί στην αποψινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ήδη σε χτεσινό μας δημοσίευμα αναφέραμε πως την άποψη αυτή είχαν εκφράσει στην εφημερίδα μας και μεμονωμένοι επαγγελματίες του χώρου.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την πρόταση που θα κατατεθεί προς ψήφιση σήμερα, οι επιχειρηματίες του συγκεκριμένου κλάδου θα έχουν μηδενική χρέωση στα τέλη καθαριότητας, ηλεκτροφωτισμού και κατάληψης κοινοχρήστων χώρων για τους προηγούμενους τρεις μήνες (Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο), όταν η λειτουργία των καταστημάτων είχε ανασταλεί με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Από 1η Ιουνίου έως 30 Νοεμβρίου 2020 θα έχουν έκπτωση μέχρι 50% στα τέλη κατάληψης κοινόχρηστων χώρων. Τα παραπάνω πηγάζουν από το άρθρο 65 του Νόμου 4688, που ψηφίστηκε τις προηγούμενες ημέρες και αφορά τουριστικές διατάξεις.

«Δεν υπάρχουν σκέψεις για επέκταση τραπεζοκαθισμάτων» 

Καταστηματάρχες: «Δεν επιδιώκουμε επέκταση τραπεζοκαθισμάτων» 3

Ο κ. Σπίνουλας εξέφρασε την άποψη πως από πλευράς επιχειρηματιών δεν υπάρχει σκέψη για τοποθέτηση περισσότερων τραπεζοκαθισμάτων σε κοινόχρηστους χώρους, ενδεχόμενο που απασχολεί τους δημότες υπό την έννοια ότι θα περιοριστεί ο δημόσιος χώρος σε πεζοδρόμους και πλατείες.

Ο πρόεδρος των καταστηματαρχών δικαιολόγησε την θέση του ακριβώς με το γεγονός ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμοι κοινόχρηστοι χώροι στο Χαϊδάρι και ιδιαίτερα στην Καραϊσκάκη. Επίσης διότι δεν υπάρχει ανάλογη κίνηση από πελάτες. Ακόμα, σύμφωνα με τον κ. Σπίνουλα, σε περίπτωση που κάποια επιχείρηση διπλασιάσει τα εξωτερικά της τραπεζοκαθίσματα του θα χάσει την έκπτωση του 50% από τα δημοτικά τέλη.

Πρέπει να σημειωθεί πάντως ότι ο Δήμος αφαίρεσε από κεντρικά σημεία της πόλης τα κιγκλιδώματα που περιόριζαν την επέκταση των τραπεζοκαθισμάτων.

Στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (28 Μαΐου), που θα γίνει με τηλεδιάσκεψη, θα λάβει μέρος και μέλος του Σωματείου των καταστηματαρχών.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button