ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

Τάχα μου κοινωνική λειτουργός του Δήμου…

Το θράσος των απατεώνων δεν έχει όρια. Μετά τις τηλεφωνικές απάτες για δήθεν τροχαίες συγκρούσεις, μετά τους μαϊμού υπαλλήλους της ΔΕΗ για δήθεν ηλεκτρολογικά προβλήματα στο σπίτι, τώρα κάποιοι επιτήδειοι υποδύονται δημοτικούς υπαλλήλους πρόθυμους “να βοηθήσουν” πολίτες να εισπράξουν κάποιο επίδομα. Με το «αζημίωτο» βέβαια…

Μία τέτοια περίπτωση απάτης σημειώθηκε στην Αγία Βαρβάρα.

Απαταώνισσα, υποδυόμενη την κοινωνική λειτουργό, επισκέφτηκε το σπίτι μιας γυναίκας και ζήτησε χρηματικό ποσό, προκειμένου να δρομολογήσει τις διαδικασίες παροχής οικονομικού βοηθήματος από τον οικείο Δήμο. Το υποψήξφιο θύμα όμως δεν πείστηκε και κάλεσε την Αστυνομία. Η δράστιδα προσήχθη από άνδρες της Ομάδας ΔΙΑΣ, στο Τ.Α. Αγίας Βαρβάρας. Στην κατοχή της βρέθηκε και κατασχέθηκε φωτοαντίγραφο καταστατικού Φιλανθρωπικού Συλλόγου.

Από έρευνες των αστυνομικών προέκυψε πως από τον περασμένο Απρίλιο, με τη συνδρομή συνεργού της που την μετέφερε με αυτοκίνητο, με πρόσχημα τη χρηματική αρωγή αποσπούσε χρηματικά ποσά από διάφορους εύπιστους.

Επιπλέον εξιχνιάστηκε μια ακόμα περίπτωση απάτης, με την κατηγορούμενη να υποδύεται τη δημοτική αστυνομικό και να αποσπά από γυναίκα 150 ευρώ, επίσης για δήθεν φιλανθρωπικό σκοπό.

Η δράστιδα είναι ημεδαπή ηλικίας 44 ετών και στο παρελθόν έχει κατηγορηθεί για παρόμοια αδικήματα. Σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button