Η νέα τάση στη διατροφή του δραστήριου ανθρώπου για υγιεινά, νόστιμα και γεμάτα ενέργεια σνακ, βρίσκει τη δικαίωσή της στην αποκλειστικά προσωπική δουλειά του Σπύρου Μέγγουλη. Ο νεαρός χαϊδαριώτης αρτοποιός δεν παύει να αναζητά και να χειροποιεί νέα προϊόντα στο “Bakery Σπύρος”, στο κέντρο της πόλης.
Αυτή τη φορά δοκίμασα τα τραγανά κριτσίνια του και τα βρήκα εξαιρετικά. Διατίθενται σε γεύσεις ζέας, τυριού, ηλιόσπορου, καλαμποκιού, ελιάς, αλλά και κριτσινάκι καρότου – ευχάριστη έκπληξη.
Μπορούν να είναι το souper breakfast σου, αλλά και το τέλειο σνακ για υγιεινό τσιμπολόγημα στο σπίτι ή τη δουλειά, για σένα, το προσωπικό ή τους επισκέπτες. Πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και φτωχά σε επιβαρυντικά, όπως βούτυρο και ζάχαρη.
Για το κριτσίνι ζέας ο Σπύρος μου είπε ότι είναι φτιαγμένο από ελληνικό αλεύρι ζέας, βιολογικής καλλιέργειας, με ελάχιστη ή καθόλου γλουτένη και πλούσιο σε φυτικές ίνες.
Όσο για το καροτένιο κριτσινάκι, η προμήθεια του καρότου γίνεται με επιλογή καλού προϊόντος από το μανάβη και τρίβεται επιτόπου. Μην μπερδευτείτε, δεν έχει καθόλου ζάχαρη. Η γλυκύτητα προέρχεται από το ίδιο το καροτάκι!
Η τοπική μας αγορά μάς επιφυλάσσει καλά νέα, χάρη σε νέους δραστήριους επαγγελματίες, που δεν επαναπαύονται ποτέ.
Μπέττυ Λαμπροπούλου