ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΕΙΔΗΣΕΙΣΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Τα καλά νέα: Εργασίες αντιπυρικής προστασίας σε δάσος στο Χαϊδάρι

 

Το φετινό καλοκαίρι μάς “χόρτασε” κακά περιβαλλοντικά νέα. Γι ‘ αυτό η είδηση ότι δεκάδες άνθρωποι εργάζονται αυτή την περίοδο για την προστασία του δάσους στο Χαϊδάρι ίσως φανεί ξένη στην πραγματικότητα, αλλά δεν είναι.

Στις φωτογραφίες παρακολουθείτε προσωπικό του Δασαρχείου Αιγάλεω σε εργασίες καθαρισμού της έκτασης του Διομήδειου Βοτανικού Κήπου. Συγκεκριμένα γίνεται συγκέντρωση και αποκομιδή νεκρής καύσιμης ύλης με σκοπό την αντιπυρική προστασία (27/08).

Τα καλά νέα: Εργασίες αντιπυρικής προστασίας σε δάσος στο Χαϊδάρι 1

Την περασμένη άνοιξη έγινε διαδικασία πρόσληψης 5.066 ατόμων στα δασαρχεία της χώρας, μέσω προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας. 60 από αυτούς ήρθαν στο Δασαρχείο Αιγάλεω και τον πρώτο μήνα της οκτάμηνης εργασίας τους τον πέρασαν σε θεωρητική και πρακτική κατάρτιση στον Διομήδειο Κήπο, όπου προέβησαν και σε εκτεταμένο καθαρισμό.

Μέχρι την ερχόμενη άνοιξη θα φροντίσουν την υγεία των δασών από το Χαϊδάρι μέχρι τα Βίλλια, έκταση που ανήκει στη δικαιοδοσία του Δασαρχείου Αιγάλεω. Οι Δήμοι των περιοχών αυτών πρέπει να υποβάλλουν αιτήματα στο Δασαρχείο για να τους στείλει προσωπικό για παρεμβάσεις αντιπυρικής προστασίας. Πιστεύουμε ότι ήδη θα το έχει κάνει ο Δήμος Χαϊδαρίου, που έχει εκτεταμένα περιαστικά δάση. Ειδικά γύρω από την Εθνική Οδό, στην κοιλάδα του Δφνιού και γύρω από την Μονή, η κατάσταση είναι επικίνδυνη και δεν φτάνει μόνο η χορτοκοπή που κάνει ο ΑΣΔΑ.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button