ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Τα ιερά λείψανα του Αγίου Γεωργίου στο Χαϊδάρι

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ

Ο Ιερός Ναός του Στρατοπέδου Διαβιβάσεων Χαϊδαρίου φιλοξενεί από σήμερα Τρίτη και μέχρι την Πέμπτη τα ιερά λείψανα του Αγίου Γεωργίου, ύστερα από πρωτοβουλία και σχετική παράκληση του Διοικητού της Σχολής Διαβιβάσεων Ταξιάρχου κυρίου Παπαθανασίου και κατόπιν σεπτής ευλογίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νικαίας κυρίου Αλεξίου.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Αλέξιος συνεχάρη τον Ταξίαρχο κ. Παπαθανασίου Γεώργιο για την πρωτοβουλία της μεταφοράς των Ιερών Λειψάνων του Τροπαιοφόρου Προστάτη και όπως χαρακτηριστικά ανέφερε:

«Η τιμή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Γεωργίου πηγάζει από την πεποίθηση ότι το σώμα του ανθρώπου γίνεται δοχείο άκτιστης Θείας ενέργειας και είναι χριστοφόρο και πνευματοφόρο».

Το ΓΕΕΘΑ εκπροσώπησε ο Ταξίαρχος Διαβιβάσεων Γκιζάνης Γεώργιος και στην ευλαβική υποδοχή έδωσαν επίσημα το παρών ο Διευθυντής του Όπλου Διαβιβάσεων Υποστράτηγος Τσιρίδης Κωνσταντίνος, ο Υποδιευθυντής του Όπλου Διαβιβάσεων Ταξίαρχος Αντωνόπουλος Αλέξανδρος, ο Διοικητής της Σχολής Διαβιβάσεων Ταξίαρχος Παπαθανασίου Γεώργιος και ο Διευθυντής Θρησκευτικού του ΓΕΣ Πρωτοπρεσβύτερος Νεκτάριος Μαρκάκης.

Στα πλαίσια της άψογης συνεργασίας, ο Διευθυντής του Όπλου Διαβιβάσεων και ο Διοικητής της Σχολής Ταξίαρχος Παπαθανασίου Γεώργιος επέδωσαν αναμνηστικά στον Σεβασμιώτατο με την ευκαιρία της επισκέψεώς του στη Σχολή.

Ο Ιερός Ναός θα είναι ανοιχτός για λαϊκό προσκύνημα από την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2022 έως και την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου (07.00-20:00) ενώ την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου το πρωί θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νικαίας κ. Αλεξίου.

Αφήστε το σχόλιό σας στο άρθρο >> στο πεδίο πιο χαμηλά >>>

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button