ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

“Τα γήπεδα έχουν διαλυθεί και φως δεν βλέπουμε”

Πίεση. Πίεση. Πίεση. Αυτό ζητούν από τη δημοτική αρχή εκατοντάδες αθλούμενοι προκειμένου να ενεργοποιηθεί ο εργολάβος ώστε να αποπερατωθούν τα γήπεδα του τένις, που εδώ και περισσότερο από ένα μήνα δεν λειτουργούν. Το πρόβλημα είναι ότι ξεκίνησαν εργασίες ανακαίνισης, αλλά τα συνεργεία έχουν εξαφανιστεί.

Στον Δήμο Χαϊδαρίου έχουν απομείνει πολύ λίγα προγράμματα άθλησης και είναι αδιανόητο το ένα από αυτά να απαξιώνεται, ενώ η ικανοποίηση του κοινού του και η συνακόλουθη ζήτηση είναι μεγάλη. Επιπλέον, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, πρόβλημα με τα γήπεδα αντιμετωπίζει και ο Αθλητικός Όμιλος Αντισφαίρισης Χαϊδαρίου.

Τα τρία γήπεδα του τένις στο Αθλητικό Κέντρο του Δάσους χρειάζονταν ανακατασκευή, καθώς μετά από πολλά χρόνια χρήσης έχουν χαλάσει. Ο Δήμος βρήκε χρηματοδότηση από την Περιφέρεια και ενέταξε την αναβάθμισή τους σε ένα ευρύτερο πρόγραμμα παρεμβάσεων σε αθλητικούς χώρους. Αυτό ασφαλώς είναι ένα καλό νέο για τους φίλους του αθλήματος. Όμως τα πράγματα δεν κύλησαν όπως όλοι θα ήθελαν. Πιο συγκεκριμένα, το ιδανικό θα ήταν οι εργασίες να ξεκινήσουν το Αύγουστο και σε ένα μήνα να ολοκληρωθούν, ώστε να είναι έτοιμα με την έναρξη της σεζόν. Τόσος είναι ο απαιτούμενος χρόνος της συγκεκριμένης επισκευής. Οι εργασίες περιλαμβάνουν νέα ασφαλτόστρωση και επικάλυψη με ειδικό δάπεδο, χάραξη γραμμών, βελτίωση του φωτισμού και νέα περίφραξη.

Φέτος γράφτηκαν στα δημοτικά τμήματα τένις 170 άτομα, 90 παιδιά και 80 ενήλικες. Είναι όμως αδύνατο με τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί να αθληθούν όλοι αυτοί. Τα παράπονα είναι πολύ μεγάλα. Διότι ενώ όλοι περίμεναν να βρουν ανανεωμένες εγκαταστάσεις μετά το καλοκαίρι, τα μαθήματα ξεκίνησαν στις παλιές, καθώς οι αναμενόμενες εργασίες δεν είχαν υλοποιηθεί. Και το χειρότερο, ξαφνικά στις αρχές Οκτωβρίου εμφανίστηκε ένα εργολαβικό συνεργείο που αφαίρεσε τις περιφράξεις και έριξε άσφαλτο (χωρίς μάλιστα να ξύσει την προηγούμενη).

"Τα γήπεδα έχουν διαλυθεί και φως δεν βλέπουμε" 3
Το γήπεδο όπου γίνονται τώρα οι περισσότερες
προπονήσεις έχει τα δικά του προβλήματα.

Αναγκαστικά όλοι οι αθλούμενοι, μικροί και μεγάλοι, “στριμώχτηκαν” στο γήπεδο που βρίσκεται δίπλα στη μάντρα του Στρατοπέδου, το οποίο δεν έχει τις κατάλληλες προδιαγραφές, περιμένοντας να τελειώσουν οι εργασίες. Όμως ο ανάδοχος “εξαφανίστηκε”. Εργασίες δεν εκτελούνται, παρόλο που οι καιρικές συνθήκες όλο αυτό το διάστημα ήταν ιδανικές. Ενώ θα έπρεπε, λοιπόν, τώρα που μιλάμε, να είναι έτοιμα τα γήπεδα, “δεν κουνιέται φύλλο”.

Έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, οι αθλούμενοι βλέπουν αδιέξοδο. Τα γήπεδα έχουν διαλυθεί και φως δεν βλέπουμε”, μάς είπε ένας φίλος του τένις. Επίσης μας πληροφόρησε ότι τα παράπονα προς τον Δήμο είναι σφοδρά και ζητούν από τη δημοτική αρχή να πιέσει έντονα τον εργολάβο, για να επιστρέψει και να ολοκληρώσει.

Διαμαρτυρίες υπάρχουν και για το μοναδικό γήπεδο που λειτουργεί και το οποίο, όπως είπαμε, σηκώνει σχεδόν όλο το βάρος. Χαρακτηριστικά, ο κ. Γ.Κ. είπε στο “Χαϊδάρι Σήμερα”: “Όχι μόνο χάλασαν τα γήπεδα, αλλά και σε αυτό που μάς έστειλαν δεν αλλάζουν ούτε λάμπες. Από τις 12 δουλεύουν μόνο οι 3. Δεν βλέπουμε τίποτα! Είμαστε αγανακτισμένοι από την αδιαφορία.”

Ο κ. Θωμάς Βασιλείου προτείνει μια πρακτική λύση για τον φωτισμό: “Έχουμε προπληρώσει για το χρόνο αυτό. Ουσιαστικά νιώθουμε προδομένοι. Καταλαβαίνουμε ότι ζούμε στην Ελλάδα, οκ… Αλλά έστω μια μικρή φροντίδα μπορεί να δείξει ο Δήμος. Φωτισμός δεν υπάρχει. Ας πάρουν τις λάμπες από τα γήπεδα που δεν λειτουργούν να τις φέρουν στο κάτω.”

Ο κ. Κωνσταντέλλος Νότης επισημαίνει τον κίνδυνο ατυχήματος στο ακατάλληλο γήπεδο όπου καλούνται να παίξουν: “Διαιωνίζεται μια απαράδεκτη κατάσταση και στη μέση βρίσκονται οι αθλούμενοι. Ελπίζουμε στη νέα δημοτική αρχή, γιατί ουσιαστικά “τρέχει” μόνο του το αθλητικό κέντρο. Το γήπεδο όπου αθλούμαστε είναι εντελώς ακατάλληλο και θα φτάσουμε στο σημείο σοβαρού ατυχήματος”.

Ο κ. Γιώργος Χανιωτάκης έγραψε σε μήνυμά του στην πλατφόρμα παραπόνων του Δήμου: “Πήρα την πρωτοβουλία να σας θυμίσω την υποχρέωση που έχετε να υλοποιήσετε το έργο επισκευής των 3 γηπέδων τένις και να διαψεύσετε εκείνους που σας κατηγορούν ότι αδιαφορείτε τώρα που ο συνδυασμός σας δεν εξελέγη πάλι. Ευελπιστώ ότι θα τους διαψεύσετε σύντομα. Ευχαριστώ για το χρόνο σας. Ένας ασήμαντος πολίτης του δήμου και αθλούμενος”.

Ο κ. Ευθύμιος Μπαράς λέει ότι το τμήμα τένις του Δήμου είναι εξαιρετικό και πρέπει να διαφυλαχθεί οπωσδήποτε: “Στενοχωριέμαι πάρα πολύ διότι πάγωσαν τα έργα. Όλη μου η οικογένεια αθλείται εδώ (εγώ, η σύζυγος και η κόρη μου) και είμαι πολύ ικανοποιημένος από τους γυμναστές, το μάθημα και τη δουλειά που γίνεται. Ποτέ δεν σκέφτηκα να πάω κάπου αλλού. Αλλά ο Δήμος πρέπει να προστατέψει αυτό που υπάρχει”.

Στο έργο που συζητάμε συμπεριλαμβάνονται επίσης η τοποθέτηση νέου ταρτάν στον στίβο του σταδίου, η γενικότερη αναβάθμιση των εξωτερικών χώρων του Αθλητικού Κέντρου Δάσους που περιλαμβάνει και την τοποθέτηση νέων οργάνων υπαίθριας γυμναστικής. Επίσης παρεμβάσεις επισκευής και βαφής δαπέδων σε άλλα γήπεδα της πόλης (μεταξύ τους και σχολείων). Τμήμα της συγκεκριμένης εργολαβίας ήταν και το γήπεδο μπάσκετ απέναντι από το Πράκτικερ, που έχει ολοκληρωθεί. Ο χρόνος αποπεράτωσης του συνολικού έργου είναι ένα έτος.

"Τα γήπεδα έχουν διαλυθεί και φως δεν βλέπουμε" 5
Η αλλαγή του ταρτάν του στίβου
περιλαμβάνεται στην ίδια εργολαβία.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο ανάδοχος επικαλείται φόρτο εργασίας που έχει και σε άλλα έργα που έχει αναλάβει. Ο Δήμος από τη μεριά του τού στέλνει έγγραφη ενημέρωση για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στα γήπεδα του τένις, την ταλαιπωρία των αθλούμενων και την αναγκαστική μετακίνηση σε άλλους χώρους.

Κλείνουμε με την παρατήρηση ανθρώπων που γνωρίζουν, ότι ο ασφάλτινος τάπητας που έπεσε στα γήπεδα δεν έχει ομαλή επιφάνεια και εκφράζουν την αμφιβολία τους ότι θα είναι καλό το τελικό αποτέλεσμα. Η φωτογραφία δεν αποτυπώνει πλήρως την πραγματική κατάσταση, αλλά είναι ενδεικτική.

"Τα γήπεδα έχουν διαλυθεί και φως δεν βλέπουμε" 7

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button