ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τα 7 προβλήματα που περιμένουν λύση στο 5ο Γυμνάσιο Χαϊδαρίου

Τα 7 προβλήματα που περιμένουν λύση περιλαμβάνονται σε επιστολή που κατέθεσε ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 5ου Γυμνασίου Χαϊδαρίου (οδός Μπουμουλίνας, Δάσος) στο Δημαρχείο. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του δεν έχει λάβει ακόμα απάντηση.

Αξιότιμοι κύριοι,

Με γνώμονα την ομαλή και ασφαλή παρουσία των μαθητών του 5ου Γυμνασίου Χαϊδαρίου κατά τη λειτουργία της σχολικής μονάδας, σας ενημερώνουμε για τα κάτωθι και εγγράφως ως Σύλλογος.

Σε συνέχεια της επίσημης αλληλογραφίας από τη Διεύθυνση του σχολείου μας, καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους, προς τους αρμοδίους του Δήμου Χαϊδαρίου, αναφορικά με μια σειρά προβλημάτων, κυρίως υλικοτεχνικού εξοπλισμού και εργασιών που χρήζουν άμεσης επισκευής – αντικατάστασης, δεν κατέστη εφικτή έως και σήμερα καμία παρέμβαση στο σχολικό συγκρότημα του 5ου Γυμνασίου Χαϊδαρίου.

Ως νέο Διοικητικό Συμβούλιου του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων από την πρώτη ημέρα της σύστασή μας θέσαμε ως άμεση προτεραιότητα την επίλυση κυρίως των θεμάτων που μεταξύ άλλων θέτουν θέματα ασφάλειας των μαθητών αλλά και των καθηγητών του 5ου Γυμνασίου.

ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Α) Εκτενή αναφορά στα εν λόγω ζητήματα σε σχολικό συμβούλιο όπου παρίστατο ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Β’ Βάθμιας Εκπαίδευσης κ. Ζεβόλης Ευάγγελος.

Β) Επιτόπια συνάντηση και προεπισκόπηση των χώρων του 5ου Γυμνασίου από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Καρατζαφέρη Βασίλη όπου ενημερώθηκε εκτενώς από μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων του σχολείου μας.

Γ) Αλληλογραφία από τη Διεύθυνση του σχολείου με τους εκάστοτε αρμοδίους των υπηρεσιών του Δήμου κατά το τρέχον σχολικό έτος.

Δ) Τηλεφωνικές επικοινωνίες από το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων με αρμοδίους των σχετικών υπηρεσιών.

Έχοντας ιεραρχήσει βάσει της επικινδυνότητας τις απαιτούμενες εργασίες που πρέπει πλέον άμεσα να διεκπεραιωθούν, σας διευκρινίζουμε ότι για το σύνολο των γονέων/κηδεμόνων του σχολείου μας, όπως προέκυψε από τη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε, αποτελούν θέματα που πρέπει να διευθετηθούν άμεσα.

7 προβλήματα που περιμένουν λύση

7 προβλήματα που περιμένουν λύση

1. Αντικατάσταση κατεστραμμένων πολυκαρβονικών στεγάστρων. Ο κίνδυνος ατυχήματος είναι καθημερινός καθώς τα σπασμένα κομμάτια βρίσκονται ακριβώς επάνω από τις πόρτες εισόδου των τάξεων.

2. Επισκευή-αντικατάσταση πλακιδίων και θυρών στις τουαλέτες των μαθητών. Εξαιτίας της υγρασίας οι πόρτες/κάσες έχουν σκουριάσει τελείως, και λόγω της καθημερινής χρήσης να υπάρχει κίνδυνος πτώσης, καθώς το μεγάλο πρόβλημα παρατηρείτε στις ενώσεις – κάσα / μεντεσές, ενώ παράλληλα αρκετά πλακίδια στον χώρο είναι σπασμένα – ξεκολλημένα.

3. Επισκευή πλαστικού τάπητα στα γήπεδα μπάσκετ και βόλεϊ. Η παλαιότητα έχει καταστήσει τους εν λόγω χώρους εστίες ατυχημάτων για τους μαθητές όπου μεταξύ άλλων στα συγκεκριμένα σημεία καλούνται να μετέχουν και στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής, γεγονός που τους καθιστά άκρως επικίνδυνους.

4. Αλλαγή-αντικατάσταση όλων των κάδων απορριμμάτων που βρίσκονται στην αυλή του σχολείου. Η σκουριά, οι στραβωμένες και κομμένες λαμαρίνες, εξαιτίας αφενός των καιρικών συνθηκών αλλά και των εξωσχολικών που εισέρχονται κατά τις βραδινές κυρίως ώρες στο σχολείο, αποτελούν μια ακόμη πιθανή αιτία πρόκλησης σοβαρού ατυχήματος κατά την παραμονή των μαθητών στο σχολικό συγκρότημα.

5. Επισκευή αλεξικέραυνου.

6. Αντιολισθητική επεξεργασία του δαπέδου έξω από την κύρια είσοδο του σχολείου. Καθώς ο δρόμος παρουσιάζει μεγάλη κλίση και ολισθηρότητα, ιδιαίτερα σε περίπτωση βροχής, αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την πρόκληση ήδη ενός ατυχήματος με μαθήτρια που έσπασε το χέρι της, εξαιτίας της ολισθηρότητας.

7. Αντικατάσταση ενισχυτή ήχου για την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων. (Χρονολογείται από το 2000!)

Καταληκτικά, η ασφάλεια των μαθητών – παιδιών μας και του προσωπικού του 5ου Γυμνασίου Χαϊδαρίου αποτελεί για το σύνολο των γονέων/κηδεμόνων και του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας, ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ.

Παρακαλούμε άμεσα για τις δικές σας ενέργειες.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία ή διευκρίνιση τυχόν χρειαστείτε.

Με εκτίμηση
Για το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων
Η Πρόεδρος
Ερατώ (Μαργιέτα) Αποστολίδου

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button