ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύζυγος Συκάρη: Είναι το καλύτερο τέλος που θα μπορούσε να φανταστεί…

Η σύζυγος του Αντώνη Συκάρη, Καλλιόπη μίλησε για τον αγαπημένο της, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 60 ετών, ενώ κατέβαινε από το βουνό Νταουλαγκίρι. “Είναι η μεγαλύτερη τιμή που θα μπορούσε να κάνει ένα βουνό σε ορειβάτη”, δήλωσε η ίδια.

Ο ορειβάτης ένιωσε αδιαθεσία ενώ κατέβαινε το βουνό, και απεβίωσε ενώ βρισκόταν σε ύψος 7.400μ. Ο Έλληνας ορειβάτης μαζί με τον οδηγό του, Dawa Sherpa, είχαν κατακτήσει τη δύσκολη κορυφή των 8.167μ, τη Δευτέρα.

Η σύζυγός του, Καλλιόπη, μιλώντας στον Alpha, αποκάλυψε πως είχε αντιληφθεί ότι δεν ήταν σε καλή κατάσταση, ενώ για τον θάνατό του είπε πως ήταν το καλύτερο τέλος για τον ίδιο, καθώς θα ήθελε να φύγει σε ένα τέτοιο σημείο.

“Εγώ θα ήθελα να μείνει εκεί, γιατί αυτό αγαπούσε και αυτό θα ήθελε και εκείνος. Είναι η μεγαλύτερη τιμή που θα μπορούσε να κάνει ένα βουνό σε ορειβάτη. Είναι το καλύτερο τέλος που θα μπορούσε να φανταστεί για εκείνον. Άλλωστε, ήξερε πόσο επικίνδυνο είναι και σίγουρα αν ήθελε να φύγει από την ζωή, θα ήθελε να φύγει σε ένα βουνό”, είπε η ίδια.

Για το αν είχε αντιληφθεί την κατάστασή του, τόνισε: “Μα το ήξερα, είχαμε μιλήσει και πιο πριν και μου έλεγε ‘δεν είμαι καλά’ και οτι ‘είμαι πάρα πολύ εξαντλημένος’. Δεν μπορούσε να μιλήσει καλά, δεν είχε άρθρωση ολόκληρη. Είχε εξαντληθεί και για αυτό έφυγε”.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button