ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Σύροι, Αφγανοί, Κούρδοι σε ρήξη στον Σκαραμαγκά

Πρόσφυγες ζητούν προστασία από την Αστυνομία. 

Μια διαφορετική επίσκεψη δέχτηκε το πρωί του Σαββάτου 23 Μαρτίου ο διοικητής του Α.Τ. Χαϊδαρίου, Κώστας Παχής. 60 περίπου πρόσφυγες του Κέντρου Φιλοξενίας Σκαραμαγκά έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας, ζητώντας προστασία από την αυθαιρεσία και την επιθετικότητα άλλων προσφύγων.

Η ομάδα που πήγε στο ΑΤ Χαϊδαρίου αποτελούνταν από 40 άτομα Αφγανικής καταγωγής και 20 Κουρδικής. Την επαφή με τον διοικητή έκανε αντιπροσωπεία τους αποτελούμενη από έξι άτομα. Το πρόβλημα που του μετέφεραν ήταν ότι συχνά δέχονται λεκτικές επιθέσεις και κατά διαστήματα αναίτιους ξυλοδαρμούς, από Σύρους που μένουν στην ίδια δομή. Για το λόγο αυτό ζήτησαν περισσότερη αστυνόμευση στο χώρο και προστασία της σωματικής τους ακεραιότητας, προκειμένου να μην ξανασυμβούν παρόμοια κρούσματα.

«Δεν έχουμε παράπονο από τη φιλοξενία»

Ο διοικητής του Α.Τ. Χαϊδαρίου τους άκουσε με προσοχή και κατέγραψε τα προβλήματα που του ανέφεραν. Δεσμεύτηκε να τα μεταφέρει γραπτώς στην Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Αττικής και στο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Φεύγοντας οι περίπου 60 προσφυγές τον διαβεβαίωσαν πως δεν έχουν κανένα απολύτως παράπονο από τις συνθήκες φιλοξενίας τους και από τη συμπεριφορά των υπαλλήλων της Δομής. Οι βασικοί λόγοι που δημιουργούνται συχνά διενέξεις μεταξύ τους είναι για εθνοθρησκευτικές διαφορές, με βασικό σημείο τριβής το γεωπολιτικό μέλλον της Συρίας.

Το “Χαϊδάρι Σήμερα” έχει αναφερθεί σε δύο τουλάχιστον περιπτώσεις σύγκρουσης μεταξύ ομάδων από τις εθνικότητες που αναφέρθηκαν πιο πριν, οι οποίες πήραν μεγάλη έκταση με δεκάδες αντιπαρατιθέμενους, ακόμη και με μαχαίρια. Σε μία από αυτές υπήρξε  τραυματισμός Κούρδου πρόσφυγα, αλλά και αστυνομικού του Α.Τ. Χαϊδαρίου.

Γιώργος Παπαπαναγιώτου

ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ

Τραυματίστηκε αστυνομικός του ΑΤ Χαϊδαρίου – Τι ακριβώς συνέβη στη σύρραξη του Σκαραμαγκά

 

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button