ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Γιατροί Νοσοκομείου: “Συνθήκες κακής νοσηλείας στο Αττικόν”

Η κατάσταση είναι κάτι παραπάνω από δύσκολη στα νοσοκομεία και οι κίνδυνοι για τους ασθενείς υπαρκτοί και μεγάλοι. Ειδικά με όσα συμβαίνουν στο Νοσοκομείο Αττικόν έχουμε ασχοληθεί διεξοδικά σε αυτη την εφημερίδα, όμως τα προβλήματα βρίσκονται σε διαρκή κλιμάκωση.

Με αφορμή το σημερινό δημοσίευμα Ανεξέλεγκτη διασπορά στο Αττικό Νοσοκομείο μόλυνε πολλούς καρκινοπαθείς, το «Χαϊδάρι Σήμερα» επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων του Αττικού, ιατρό ειδικό παθολόγο – εντατικολόγο στη ΜΕΘ Covid, Μιχάλη Ρίζο. Το ερώτημα είναι εύλογο: Είναι δυνατόν ο κορωνοϊός να μπήκε σε θαλάμους καρκινοπαθών, βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή ευάλωτων ανθρώπων;

Ο κ. Ρίζος μας είπε ότι μέχρι την ώρα που μιλήσαμε δεν είχε δει το άρθρο, λόγω φόρτου εργασίας, όπως δεν θεωρεί υπερβολικό τον τίτλο.

Μας υπενθύμισε πως το Σωματείο τους είχε ενημερώσει πολλές φορές στο πρόσφατο παρελθόν τη διοίκηση του νοσοκομείου, για διάφορους κινδύνους εν μλεσω πανδημίας. Μας επισήμανε πως πράγματι υπάρχει τεράστια διασπορά κορωνοϊού, ιών και μικροβίων, αφού υπάρχουν συνθήκες συγχρωτισμού και κακής νοσηλείας στο Αττικό.

Σε αυτό προστίθεται και το σοβαρό πρόβλημα έλλειψης προσωπικού. Από την άλλη το υπάρχον προσωπικό, λόγω των καταστάσεων που έχουν διαμορφωθεί μέσα στις συνθήκες της πανδημίας, λειτουργεί μηχανικά.

Στις 11/11 πραγματοποιήθηκε γενική συνέλευση των γιατρών, λόγω των σοβαρών προβλημάτων του νοσοκομείου, “που το οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην κατάρρευση”, όπως καταγγέλλουν, καθώς συνεχίζεται η καθημερινή νοσηλεία δεκάδων ασθενών σε ράντζα, η μη επαρκής χρηματοδότηση καθώς και οι ελλείψεις προσωπικού. Και συνεχίζουν: “Η υπερπλήρωση του νοσοκομείου με νοσηλεία αριθμού ασθενών που φτάνει το 150% των κανονικών κλινών του νοσοκομείου είναι επικίνδυνη, τροφοδοτεί κύματα ενδονοσοκομειακής διασποράς κορονοϊού και άλλων λοιμώξεων από πολυανθεκτικά μικρόβια, οδηγεί σε αδυναμία  παροχής των απαιτούμενων  υπηρεσιών μας, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του εξουθενωμένου προσωπικού.”

Γιατροί Νοσοκομείου: "Συνθήκες κακής νοσηλείας στο Αττικόν" 1
Αττικόν, , 15/11/2021

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button