ΑΠΟΨΕΙΣΑΡΘΡΑ

“Συνειδητοποίησα πόσο πίσω είμαστε σαν Δήμος…”

Andrew Retou

Χρόνια πολλά και καλή χρονιά σε όλους. Εύχομαι υγεία και αγάπη και να καταφέρουμε να βγούμε όλοι πιο δυνατοί μέσα από αυτό που ζούμε.

Σε μια απλή, καθημερινή βόλτα στον γειτονικό μας Δήμο του Κορυδαλλού συνειδητοποίησα με θλίψη πόσο πίσω είμαστε σαν Δήμος. Πολύ όμορφη πλατεία, μεγάλα πεζοδρόμια, πλακόστρωτοι δρόμοι, καθαριότητα και κόσμος κάθε ηλικίας να απολαμβάνει την βόλτα του.

Το κερασάκι στην τούρτα ήταν ένας σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων που πραγματικά μεγάλωσε μέσα μου το χάσμα με την περιοχή μας.

Ένα “γιατί” στριφογύριζε μέσα μου, μέχρι που έφτασα πάλι πίσω, ανηφορίζοντας την Παπανδρέου. Αυτοκίνητα πάνω στα πεζοδρόμια (του ενός μέτρου), σκουπίδια, καμένες λάμπες προσπαθώντας τα λιγοστά μαγαζιά του εμπορικού να καλύψουνε με την χριστουγεννιάτική τους λάμψη την κατάσταση.

Γιατί;

Ζούμε σε μια τόσο όμορφη περιοχή, που με κάποιες παρεμβάσεις θα μπορούσε να συναγωνιστεί σε κύρος, αλλά κυρίως σε ουσία, δήμους όπως της Γλυφάδας και του Ελληνικού. Γιατί οι υπεύθυνοι έχουν ξεχάσει τον Δήμο μας; Έχουμε συνηθίσει σε αυτή την κατάσταση; Γιατί θα πρέπει να πάω να κάνω την βόλτα μου σ έναν όμορο Δήμο και όχι στον δικό μου…;

"Συνειδητοποίησα πόσο πίσω είμαστε σαν Δήμος..." 3
Πλατεία Ελευθερίας, σταθμός Μετρό.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button