ΔΗΜΟΤΙΚΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Συνεδρίασε το Τοπικό Επιχειρησιακό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Χαϊδαρίου

Έγινε το απόγευμα της Τετάρτης 15 Μαΐου η σύγκλιση του Τοπικού Επιχειρησιακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Χαϊδαρίου, με διευρυμένη σύνθεση.

Σε αυτή συμμετείχαν εκπρόσωποι του Πυροσβεστικού Σώματος, του Αστυνομικού Τμήματος Χαϊδαρίου, του Ναυτικού Οχυρού Σκαραμαγκά, του Δασαρχείου Αιγάλεω, του Βοτανικού Κήπου, των Προσκόπων Χαϊδαρίου, των Φίλων της Φύσης, του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ, εθελοντικών ομάδων (ΛΕΦΕΔ, Ομάδα Πολιτών Περιστερίου, ΣΕΕΔ), του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου και του Εξωραϊστικού Περιβαλλοντικού Πολιτιστικού Συλλόγου του Δάσους. Συμμετείχαν επίσης οι επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων, Αντιδημάρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου Μιχάλης Σελέκος στάθηκε στην ανάγκη συμβολής όλων των εμπλεκόμενων φορέων ώστε να ανταποκριθεί ο Δήμος στις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες της αντιπυρικής περιόδου. Σημείωσε επίσης πως θα πρέπει να υπάρξει από την κεντρική κυβέρνηση ενίσχυση του Δήμου τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό και σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό, υπενθυμίζοντας πως ο Δήμος κατέθεσε αίτημα στο Υπουργείο Εσωτερικών ώστε να υπάρξει επαρκής χρηματοδότηση για την πυροπροστασία, καθώς η υπάρχουσα δεν ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες (δίνονται 47.000 ενώ οι απαιτούμενες δαπάνες ανέρχονται σε 200.000).

Στην συνάντηση εκφράστηκε από όλους τους συμμετέχοντες η διάθεση συμβολής στην λήψη μέτρων για την προστασία του δασικού πλούτου της περιοχής και επισημάνθηκε η σημασία που έχει η βοήθεια από τον κάθε φορέα.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button