ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑΔΗΜΟΤΙΚΑΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σύλλογος Εργαζομένων: …σαν αυτοκράτορας στην επαρχία που διοικεί

Η δημοσιοποίηση νέων τοποθετήσεων σε θέσεις ευθύνης και μετακινήσεων υπαλλήλων στον Δήμο Χαϊδαρίου προκάλεσε κύμα αντιδράσεων εναντίον των επιλογών της διοίκησης Ντηνιακού, επιδεινώνοντας το κλίμα αντιπαράθεσης που σοβεί από το φθινόπωρο με την εμφάνιση του νέου Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας.

Το σχέδιο του τελευταίου απορρίφθηκε από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, ενώ οι διοικητικές μεταβολές συναντούν την αρνητική τοποθέτηση του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Χαϊδαρίου.

Το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων σε σημερινή ανακοίνωσή του χρησιμοποιεί οξεία γλώσσα κατά της διοίκησης του Δήμου (χαρακτηριστική η φράση του τίτλου του παρόντος άρθρου) και την κατηγορεί για “φιρμάνι χωρίς καμία αιτιολόγηση και χωρίς εμφανείς υπηρεσιακούς λόγους”. Αποδίδει στην δημοτική αρχή πρόθεση τρομοκράτησης των εργαζομένων και επιβολής σιγής νεκροταφείου, για να “στείλει σε όλους το μήνυμα ποιος κάνει κουμάντο“.

Η δημοτική αρχή μέχρι στιγμής δεν έχει τοποθετηθεί δημόσια ούτε για την κατάσταση που διαμορφώθηκε με τον νέο Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας ούτε υπερασπίστηκε με επιχειρήματα τις αλλαγές στις θέσεις ευθύνης του Δήμου. Πέρα από τα προαναφερθέντα, είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι δεν βοηθάει και η υπηρεσιακή συμπεριφορά του νέου Γενικού Γραμματέα του Δήμου, κ. Αντώνη Κουτάντου, ο οποίος χαρακτηρίζεται από υπαλλήλους του Δήμου σαν “υπέρ το δέον γραφειοκρατικός, παραγωγός εγγράφων και λάτρης της τυπικότητας”, με αποτέλεσμα να βραχυκυκλώνουν, όπως λένε οι ίδιοι, λειτουργίες και εργασίες του Δήμου.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Χαϊδαρίου:

Η διοίκηση του Δήμου συνεχίζει σταθερά την επίθεση στους εργαζόμενους. Συνεχίζει  να συμπεριφέρεται σαν αυτοκράτορας στην επαρχία που διοικεί. Το νέο φιρμάνι αφορά μετακινήσεις εργαζομένων, που δεν είναι ούτε οι πρώτες ούτε και λίγες. Ο Δήμαρχος με απόφαση του στις 14/01/2021, αφού μετακινεί 7 υπαλλήλους, «ξηλώνει» 5 εργαζομένους από τις θέσεις ευθύνης που κατείχαν, ανάμεσα τους και δυο Διευθυντές, χωρίς καμία αιτιολόγηση, χωρίς να υπάρχει κανένας εμφανής υπηρεσιακός λόγος.

Αφού δεν μπόρεσε να περάσει την τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικών Υπηρεσιών(ΟΕΥ), για τον οποίο ο Σύλλογος είχε εκφράσει την έντονη αντίθεση του για τον αντεργατικό του χαρακτήρα, προχωράει σαν να μην συμβαίνει τίποτα στις «ανακατατάξεις». Ανακατατάξεις οι οποίες γίνονται κατά το δοκούν και με σκοπό να τρομοκρατήσει τους εργαζομένους. Ανακατατάξεις που είναι συνέχεια προηγούμενων και γεννούν ερωτήματα για την σκοπιμότητά τους. Η αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζει η Διοίκηση του Δήμου έχει ως προϋπόθεση να στείλει σε όλους το μήνυμα ποιος κάνει «κουμάντο».  Η Δημοτική Αρχή με αυτές τις ενέργειες και τον τρόπο που επέλεξε να διοικήσει δείχνει την αυταρχικότητά της θέλοντας να επιβάλλει «σιγή νεκροταφείου» για να συνεχίσει ανενόχλητη το αντεργατικό της έργο.

Ο σύλλογος εργαζομένων δηλώνει απερίφραστα ότι τέτοιες ενέργειες δεν θα μείνουν αναπάντητες. Οι εργαζόμενοι έχουν καταλάβει με τι Διοίκηση έχουν να κάνουν και ακόμη και οι πιο καλόπιστοι βλέπουν μέσα σε πολύ σύντομο χρόνο την Διοίκηση του Δήμου να βρίσκεται πάντα απέναντι στους εργαζόμενους.     

το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Χαϊδαρίου

Νωρίτερα σήμερα ήρθε στην εφημερίδα μας ανακοίνωση της Συνδικαλιστικής Επιτροπής Εργαζομένων, που χρησιμοποιεί επίσης σκληρή γλώσσα για τις επιλογές της διοίκησης:

Αναταραχή και προβληματισμό έχουν προκαλέσει στους Εργαζόμενους του Δήμου μας οι συνεχιζόμενες, ανούσιες, τιμωρητικές, ετσιθελικές Μετακινήσεις Υπαλλήλων το τελευταίο διάστημα. Αγνοώντας τα στοιχειώδη, δηλαδή την Νομοθεσία, την Νομιμότητα και την Ηθική για τον καταμερισμό των θέσεων αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις Παραβλέποντας ακόμη και τον ισχύοντα Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας ΟΕΥ.

Η προσπάθεια διαχωρισμού και κατηγοριοποίησης των Εργαζομένων σε «καλούς και κακούς» αλλά και στους «δικούς μας και τους απέναντι», δεν θα καρποφορήσει και φυσικά δεν θα τους κάνουμε το χατίρι να μας χωρίσουν σε δύο στρατόπεδα.

Η πρακτική του «διαίρει και βασίλευε» δεν περνάει σε εμάς! Γινόμαστε αποδέκτες Παραπόνων, Αγανάκτησης αλλά και Οργής από πολλούς Εργαζόμενους εδώ και αρκετό διάστημα για την Απαξίωση που δέχονται από την Διοίκηση, την Αυταρχική Συμπεριφορά της, αλλά αρκετές φορές και την Απειλητική Στάση της Διοίκησης απέναντι μας προκειμένου να επιτύχει τους σκοπούς και τους στόχους της διαταράσσοντας τις περισσότερες φορές των εργασιακό μας βίο.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι μεγάλη μερίδα Εργαζομένων έχει αιτηθεί μέσω της Κινητικότητας να φύγει από το Δήμο μας.

Η τελευταία απόφαση Δημάρχου για μετακινήσεις Υπαλλήλων ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για εμάς, τους Συνεργάτες σας, όπως μας αποκαλούσατε αλλά δυστυχώς όμως μόνο όταν επρόκειτο για δίκη σας εξυπηρέτηση.

Ζητάμε Έκτακτη Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εργαζομένων άμεσα για το συγκεκριμένο Θέμα.
Ανοικτή Συνεδρίαση και κάλεσμα των Εργαζομένων για να υπάρξει η παρουσία όλων όσων θίγονται ή έγινε προσπάθεια εκφοβισμού ή φίμωσής τους.

Σειρά επαφών και ενημέρωση στους Επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων αλλά και όλων των Δημοτικών Συμβούλων και την εισαγωγή του Θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Αυτονόητο και επιτακτικό να θεωρηθεί η αποστολή πρόσκλησης από εμάς για Στήριξη στην Ομοσπονδία μας την ΠΟΕ ΟΤΑ που πάντα βρίσκεται στο πλευρό μας.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button