ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΟΛΙΤΙΚΗΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Συγκρότηση νέας δημοτικής κίνησης στο Χαϊδάρι – Επικεφαλής ο Κώστας Ασπρογέρακας

Από την Προσωρινή Συντονιστική Επιτροπή της νέας δημοτικής κίνησης, με επικεφαλής τον Κώστα Ασπρογέρακα, λάβαμε το παρακάτω δελτίο Τύπου:

Συγκρότηση νέας δημοτικής κίνησης στο Χαϊδάρι - Επικεφαλής ο Κώστας Ασπρογέρακας 3

Την Πέμπτη 13/12/18 ύστερα από πρωτοβουλία ενεργών πολιτών του Δήμου μας αποφασίστηκε η συγκρότηση νέας Δημοτικής Κίνησης.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν συνδημότες που στις προηγούμενες Δημοτικές εκλογές συγκρότησαν την κίνηση «ΔΙΑΦΑΝΟΣ ΔΗΜΟΣ» με επικεφαλής τον ΚΩΣΤΑ ΑΣΠΡΟΓΕΡΑΚΑ, πολίτες που μέχρι το τέλος του 2015 συμμετείχαν στην κίνηση «ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ» και αποχώρησαν λόγω της μετάλλαξης και ταύτισής της με την μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, καθώς και ανένταχτοι πολίτες.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν τα βασικά χαρακτηριστικά και ο προσανατολισμός που θα πρέπει να έχει η νέα Δημοτική Κίνηση.

Τονίστηκε ότι η νέα Δημοτική Κίνηση θα πρέπει:

  • Να αγωνιστεί για την ανάδειξη των μεγάλων προβλημάτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για να σταματήσει και να ανατραπεί το νεοφιλελεύθερο πλαίσιο λειτουργίας που επιδιώκεται να επιβληθεί στην Τ.Α. μετατρέποντας τους Δήμους σε ανώνυμες εταιρείες.

  • Να αντισταθεί στη φτώχεια και την υποτέλεια που μας έχουν επιβάλλει οι μνημονιακοί νόμοι, που κλέβουν από τους Δήμους τα χρήματα των σχολείων, των παιδικών σταθμών, της κοινωνικής πολιτικής.

  • Να αντισταθεί στη συρρίκνωση της Αυτοδιοίκησης και του κοινωνικού της ρόλου, στην ιδιωτικοποίηση βασικών της λειτουργιών, στο ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας.

  • Να συμβάλλει στην προσπάθεια για μια πόλη καθαρή, λειτουργική, προσπελάσιμη για όλους, για μια σύγχρονη πόλη με ανάπτυξη του πολιτισμού και του αθλητισμού. Με ουσιαστική λειτουργία του Δήμου προς όφελος των δημοτών, προωθώντας την αποφασιστική συμμετοχή των κατοίκων και των φορέων της πόλης μας. ΓΙΑ ΕΝΑ ΧΑΪΔΑΡΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ.

  • Για να μην βρουν έδαφος φασιστικές, ρατσιστικές, ξενοφοβικές απόψεις και πρακτικές σε μια ιστορική – μαρτυρική πόλη όπως το ΧΑΪΔΑΡΙ, σύμβολο της πάλης κατά του φασισμού με τους χιλιάδες αγωνιστές που βασανίστηκαν και θυσιάστηκαν στο ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ.

Η νέα Δημοτική Κίνηση απευθύνει κάλεσμα συμπόρευσης σε όσες και όσους (κινήσεις πολιτών, δημοτικές κινήσεις, ανένταχτους κλπ) θέλουν να συμβάλλουν στη δημιουργία μιας ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ – ΠΛΑΤΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ.

Τέλος, συμφωνήθηκε ότι στο αμέσως προσεχές διάστημα και μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες θα αποφασιστούν η ιδρυτική διακήρυξη, το εκλογικό πρόγραμμα καθώς επίσης τα όργανα, το όνομα και ο επικεφαλής της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ.

Στάθης Τσίφτης
Στάθης Τσίφτης

Συγκρότηση νέας δημοτικής κίνησης στο Χαϊδάρι - Επικεφαλής ο Κώστας Ασπρογέρακας 6 Συγκρότηση νέας δημοτικής κίνησης στο Χαϊδάρι - Επικεφαλής ο Κώστας Ασπρογέρακας 8 Συγκρότηση νέας δημοτικής κίνησης στο Χαϊδάρι - Επικεφαλής ο Κώστας Ασπρογέρακας 10

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button