ΘΕΜΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Μέσα στα Στρατόπεδα Χαϊδαρίου χτίζεται μια χακί πολιτεία, που “δεν θα έχει να ζηλέψει τίποτα από τις περιβόητες Αμερικανικές Βάσεις”

“Στα Στρατόπεδα Χαϊδαρίου κατασκευάζεται ένας οικισμός που “δεν θα έχει να ζηλέψει τίποτα, από τις περιβόητες Αμερικανικές βάσεις (American Camps), οι οποίες είμαι μια μικρή ασφαλής πολιτεία μέσα σε μια μεγάλη πόλη”.

Η προχτεσινή μας είδηση, για την επίσκεψη του αρχηγού ΓΕΣ στα μέσα στα Στρατόπεδα Χαϊδαρίου ίσως ξένισε κάποιους, που σχολίασαν “τι είδους είδηση είναι αυτή”. Να όμως που είναι “ειδησάρα” και μάλιστα προδιαγράφει σε κάποιο βαθμό το μέλλον του Χαϊδαρίου.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Ηλία Προύφα για το kranosgr.com, το ΓΕΣ χτίζει μέσα στα μέσα στα Στρατόπεδα Χαϊδαρίου ένα ολόκληρο οικισμό για λογαριασμό στρατιωτικών και των οικογενειών τους. Αυτά τα έργα επιθεώρησε στις 25 Μαΐου ο Αρχηγός ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του kranosgr.com, άρχισε ήδη να μετατρέπεται σε υπερσύγχρονο πολυχώρο, διαμονής, ψυχαγωγίας, άθλησης, προς όφελος των δικαιούχων στελεχών.

Στρατόπεδα Χαϊδαρίου
Ο Αρχηγός ΓΕΣ στα Στρατόπεδα Χαϊδαρίου (φωτό kranosgr.com)

Τα έργα ξεκίνησαν να υλοποιούνται από την ΑΣΔΥΣ, με πρωτοβουλία του Αρχηγού ΓΕΣ, ο οποίος από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του έχει ξεκινήσει να εφαρμόζει ένα κοινωνικό πρόγραμμα για τους υφισταμένους του στρατιωτικούς, όπου ανάμεσα στα πολλά που γίνονται και θα γίνουν ακόμη, όπως η δημιουργία και επιπλέον χώρων παραθερισμού για τους Επαγγελματίες Οπλίτες, η αναβάθμιση των στρατιωτικών εκμεταλλεύσεων (ΚΑΑΥ- ΛΑΦ), συμπεριλαμβάνεται και ο πρώτος ”χακί” πολυχώρος.

Σύμφωνα πάντα με το kranosgr.com, στα πρότυπα του Ολυμπιακού Χωριού για τη στέγαση, του Ιδρύματος Πολιτισμού ”Σταύρος Νιάρχος” για τη διασκέδαση και ξεπερνώντας ακόμη και τις περιβόητες ”Αμερικανικές βάσεις”, στο πρώην στρατόπεδο του ΚΕΒΟΠ, θα υπάρχουν νέα ΣΟΑ – ΣΟΜΥ-ΣΟΕΠΟΠ, Εκκλησία, ιατρείο, οδοντιατρείο, φαρμακείο, βρεφονηπιακός σταθμός, σούπερ μάρκετ, πρατήριο υγρών καυσίμων, καταστήματα στρατιωτικών ειδών – ένδυσης – υπόδησης, πάρκο αναψυχής, παιδότοποι, χώροι άθλησης, κινηματογράφος, Λέσχη, καφετέρια. Δηλαδή δεν θα έχει να ζηλέψει τίποτα, από τις περιβόητες Αμερικανικές βάσεις (American Camps), οι οποίες είμαι μια μικρή ασφαλής πολιτεία μέσα σε μια μεγάλη πόλη.

Μια νέα πόλη μέσα στην πόλη δεν είναι μια μικρή υπόθεση

Όσα περιγράφηκαν πιο πάνω δεν είναι ένα μικρής σημασίας γεγονός και το σωστό είναι να μάθουμε αν το ΓΕΣ έχει ενημερώσει σχετικά τον Δήμο Χαϊδαρίου για όσα υλοποιεί στα Στρατόπεδα Χαϊδαρίου και αν έχει συζητηθεί ένα σχέδιο πάνω στις νέες ανάγκες που θα δημιουργήσει η εγκατάσταση αυτή. Δυστυχώς στο άρθρο δεν αναγράφεται ο αριθμός των ατόμων που θα κατοικήσουν εδώ. Όμως δεν είναι μόνο οι νέοι μόνιμοι κάτοικοι. Επιπλέον αυτών, η απαρίθμηση των χρήσεων περιλαμβάνει και εγκαταστάσεις που θα προσελκύουν καθημερινά πάρα πολλούς επισκέπτες. Ακόμη και η επάρκεια του οδικού δικτύου είναι ένα θέμα που πρέπει να απασχολήσει τις αρχές -και δεν είναι μόνο αυτό, αφού είναι σοβαρό ζήτημα και οι λοιπές υποδομές.

Άγνωστο επίσης είναι αν και πώς σχετίζεται η ο νέος οικισμός με τη διεκδίκηση 66 στρεμμάτων του Στρατοπέδου από τον Δήμο Χαϊδαρίου, κατά μήκος της οδού Μπουμπουλίνας (άλλη μια υπόθεση που έχει “στοιχειώσει”).

Μέσα στα Στρατόπεδα Χαϊδαρίου χτίζεται μια χακί πολιτεία, που "δεν θα έχει να ζηλέψει τίποτα από τις περιβόητες Αμερικανικές Βάσεις" 4
Η κόκκινη γραμμή ορίζει την έκταση που διεκδικεί το Χαϊδάρι από τα Στρατόπεδα Χαϊδαρίου.

Επίσης, ίσως στην δημιουργία αυτής της πόλης για στρατιωτικούς, που χαρακτηρίζεται σαν μια “μικρή ασφαλής πολιτεία”, να οφείλεται η περίφραξη – στεγάνωση του Στρατοπέδου, που δυσαρέστησε πολλούς περιπατητές.

Μέσα στα Στρατόπεδα Χαϊδαρίου χτίζεται μια χακί πολιτεία, που "δεν θα έχει να ζηλέψει τίποτα από τις περιβόητες Αμερικανικές Βάσεις" 6
Στρατόπεδα Χαϊδαρίου

“Χάσαμε και τα Στρατόπεδα!”

Ο Δημήτρης Τσατσαμπάς σχολιάζει την εξέλιξη:

Χάσαμε και με τα Στρατόπεδα!

Ένας ένας οι μεγάλοι στόχοι για το Χαϊδάρι των επιθυμιών μας χάνονται.

Πρώτα το Μετρό Αθήνας, που επεκτείνεται σχεδόν “παντού” αλλά για την πόλη μας ακόμη δεν υπάρχει στα σχέδια, ούτε καν ως γραμμή χάραξης επι χάρτου!.

Μετά ο Σκαραμαγκάς, με την για πάντα απώλεια κάθε κοινόχρηστης πρόσβασης στη θάλασσα και την βαριά βιομηχανοποίηση ολόκληρης της παρόχθιας ζώνης!

Τώρα η έκταση των Ιστορικών Στρατοπέδων, με υλοποίηση σχεδίων, τελείως ξένων προς τις ανάγκες των κατοίκων του Δήμου και της ευρύτερης περιοχής!

Η ποθητή μετατροπή της έκτασης των στρατοπέδων Χαϊδαρίου σε έναν υπερτοπικό πόλο ιστορικής μνήμης, εκπαίδευσης, πολιτισμού και άθλησης, μένει και αυτή ως μια ανεκπλήρωτη προσδοκία.

Ακόμη και η απόδοση στο Δήμο των από χρόνια παραχωρημένων στα λόγια… 65 στρεμμάτων, μέχρι και στην πρόσφατη εκλογική περίοδο αποσιωπήθηκε από όλους!

Τα σχέδια ανέγερσης προνομιούχων κατοικιών για τη στέγαση αξιωματούχων είναι πλέον εντός των πυλών… με μετατροπή του Στρατοπέδου ΚΕΒΟΠ σε “χακί” οικιστική μονάδα και έπεται συνέχεια.

Μοιάζει τελικά ο Δήμος μας ως αυτοδιοίκηση σα να μην υπάρχει!!

Δεν διεκδικούμε; Δεν πείθουμε; Δε μας υπολογίζουν; Δε μας ακούν; ΄Η μήπως όλα βαίνουν καλώς;

ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΕΤΣΙ;

Παρόμοια Άρθρα

Ένα Σχόλιο

  1. Την εποχή προτού φτιαχτεί το νοσοκομείο, τότε που ήταν το ΚΕΒΟΠ και το ΚΕΔΒ υπήρχαν Οικήματα για το προσωπικό των στρατοπέδων.. Προφανώς τώρα τα επεκτείνουν εκεί πού ήταν το πεδίο βολής και ασκήσεων..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button