ΕΙΔΗΣΕΙΣΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Στον “αέρα” to website των φιλάθλων του Α.Ο. Χαϊδαρίου

Του Χρήστου Τσούνη*

Από τα μέσα Ιουνίου βρίσκεται στον αέρα η ιστοσελίδα των φιλάθλων του Α.Ο. Χαϊδαρίου, στη διεύθυνση www.haidarifans.com. Μια ιδέα που εδώ και καιρό γυρόφερνε στο μυαλό αρκετών φίλων της ομάδας έγινε πραγματικότητα. Εκατοντάδες αρχεία με φωτογραφίες και βίντεο έχουν συγκεντρωθεί και τα πρώτα 400 περίπου έχουν ανέβει και βρίσκονται στη διάθεση των φιλάθλων. Συμπληρωματικά με το website λειτουργεί και η σελίδα στο facebook με ονομασία Φίλαθλοι Α.Ο. Χαϊδαρίου (@haidarifans) καθώς και το κανάλι haidarifans στο youtube.

Η δημιουργία της ιστοσελίδας ήταν απολύτως αναγκαία. Έχουν περάσει πολλά χρόνια από εκείνες τις μέρες που η ομάδα μας δοξαζόταν αγωνιζόμενη στις εθνικές κατηγορίες και στο Κύπελλο Ελλάδος. Οι νεότεροι φίλαθλοι δεν έχουν ζήσει αυτές τις χρυσές μέρες, ενώ και οι παλιότεροι έχουν αρχίσει να ξεχνούν. Η ιστορία του ΑΟΧ πρέπει να κρατηθεί ζωντανή. Το ένδοξο παρελθόν μας πρέπει να είναι γνωστό στους φίλους του ποδοσφαίρου σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Στον "αέρα" to website των φιλάθλων του Α.Ο. Χαϊδαρίου 3

Στην ιστοσελίδα μας θα βρείτε φωτογραφίες των τελευταίων πενήντα χρόνων. Τα εικοσιπέντε συνεχόμενα χρόνια στις εθνικές κατηγορίες θα περάσουν μπροστά από τα μάτια σας. Οι ποδοσφαιριστές μας, οι τίτλοι, οι πανηγυρισμοί, οι κερδισμένες άνοδοι, αποκόμματα εφημερίδων, αφίσες, εμφανίσεις της ομάδας καθώς και διάφορα αναμνηστικά, θα τα βρείτε όλα εκεί. Θα διαβάσετε την ιστορία του ΑΟΧ και θα δείτε οργανωμένες εξέδρες με εκατοντάδες οπαδούς μας καθώς και βίντεο με την απονομή του Κυπέλλου ΕΠΣΑ το 2004 και τον αποκλεισμό της ΑΕΚ το 2006! Επίσης θα δείτε πρόσωπα που έχουν βάλει τη σφραγίδα τους στην ιστορία της ομάδας και της πόλης!

Αρχές Ιουλίου θα «ανέβουν» ακόμη 350 φωτογραφίες, που θα αφορούν κυρίως τη χρυσή πενταετία 2003 – 2008.

Φυσικά και τα νεότερα χρόνια που η ομάδα αγωνίζεται στην Α’ ΕΠΣΑ θα έχουν το δικό τους χώρο. Επίσης μια νέα ενότητα υπό την επιμέλεια και διαχείριση του Κώστα Γκολφινόπουλου θα δημιουργηθεί αποκλειστικά για τους νεαρούς φίλους του ΑΟΧ, τους “Westsiders”.

Θέλω να τονίσω ότι όλο το project δεν έχει κοστίσει σχεδόν τίποτα! Αυτό το αναφέρω γιατί έχω κουραστεί σε αυτή την πόλη να ακούω όλη μέρα συζητήσεις για όλα αυτά που ΔΕΝ γίνονται «λόγω οικονομικής στενότητας»! Ο καθένας χρησιμοποιώντας τις γνώσεις του, το χρόνο του, με πολλή δουλειά και καλή διάθεση μπορεί να κάνει κάτι καλό όχι μόνο για τον εαυτό του αλλά για ολόκληρη την κοινότητα.

Οφείλω να κάνω ειδική μνεία στον πιστό φρουρό του ΑΟΧ, τον Κώστα Γκολφινόπουλο, που με ώθησε να κατασκευάσω αυτή την ιστοσελίδα και έθεσε στη διάθεση μου το τεράστιο αρχείο του. Το δικό του και το δικό μου αρχείο είναι η κύρια πηγή υλικού για το website. Είναι ξεκάθαρο και για τους δυο μας ότι η ιστορία της ομάδας μας δεν πρέπει να μένει κλεισμένη στα συρτάρια μας και να λειτουργεί ως «προσωπικό αρχείο». Η ιστορία μας ανήκει σε όλους τους Χαϊδαριώτες. Το ίδιο και η ομάδα.

Δεν μπορώ παρά να εκφράσω τον θαυμασμό μου προς τον Χρήστο Τερζή για τα «ηρωικά» βιντεάκια του και να ευχαριστήσω τον Γιώργο Γιαννιό, ο οποίος στο youtube βρίσκεται πάντα ένα βήμα μπροστά. Θα ήταν παράλειψή μου να μην αναφερθώ στον Βασίλη Βιτολιάνο για την εξαιρετική ικανότητά του στην γραφιστική και στην προσπάθεια που κάνει  με τα δικά του διαδικτυακά μέσα.

Χαϊδαριώτες, φίλοι του αθλητισμού, πιστεύω ότι θα αγκαλιάσετε αυτή την προσπάθεια και θα έρθετε πιο κοντά στον Α.Ο. Χαϊδαρίου. Ευελπιστώ ότι θα ξαναέρθει  η εποχή που η ομάδα μας, εκτός από τους φιλάθλους της, μέσα στην πόλη είχε μόνο φίλους. Αυτό συνέβαινε πριν δεκαπέντε χρόνια! Μόνο έτσι θα καταφέρουμε να μεγαλουργήσουμε ξανά!

Στον "αέρα" to website των φιλάθλων του Α.Ο. Χαϊδαρίου 5

* Χρήστος Τσούνης, μέλος του Δ.Σ. του Α.Ο. Χαϊδαρίου το 2003-2004

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button