ΔΗΜΟΤΙΚΑΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στο προσκήνιο η ανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας

Ο δήμαρχος Βαγγέλης Ντηνιακός συναντήθηκε στο Δημαρχείο της πόλης μας με τον πρόεδρο Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής – ΠΕΔΑ και δήμαρχο Γαλατσίου, κ. Γιώργο Μαρκόπουλο. Συζήτησαν τα τρέχοντα ζητήματα της αυτοδιοίκησης και ο κ. Ντηνιακός έθεσε τις προτεραιότητές του.

Ένα από αυτά είναι επιθυμία της δημοτικής αρχής να ανασυγκροτηθεί η Δημοτική Αστυνομία, καθώς με την παρουσία της θα μπορούσαν να μειωθούν σε μεγάλο βαθμό οι δολιοφθορές σε δημόσια περιουσία, όπως είπε ο κ. Ντηνιακός. Ζήτησε από τον πρόεδρο της ΠΕΔΑ να επανεξετάσει το ζήτημα, σε συνεργασία με την ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών.

Ακόμη, η πόλη του Χαϊδαρίου είναι μια “πράσινη” πόλη με 118 σημεία πρασίνου, όπως πλατείες, πάρκα και άλση, που μπορούν να αποτελέσουν ένα σημαντικό περιβαλλοντικό, αναπτυξιακό αλλά και κοινωνικό εφαλτήριο και οι βιοκλιματικές αναπλάσεις είναι στα άμεσα σχέδια του Δήμου.

Επίσης, συζητήθηκε η αλλαγή του εκλογικού νόμου που αναμένεται να κατατεθεί προς ψήφιση και ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου έθεσε το ζήτημα του ασυμβίβαστου προς το επάγγελμα του δικηγόρου, ζητώντας να μην μπαίνουν σε αναστολή αλλά να μπορούν να συνεχίζουν το λειτούργημά τους οι Δήμαρχοι και Γενικοί Γραμματείς οι οποίοι είναι και νομικοί.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button