ΑΠΟΨΕΙΣΑΡΘΡΑ

Στις ανάγκες χρειάζεσαι “Voucher Επιβίωσης”, όχι “Voucher Επιμόρφωσης”

Όλοι και όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος

γράφει ο Θέμης Τζαβάρας

Άλλο ένα θνησιγενές βρέφος που η σύλληψή του έγινε στις δαιδαλώδεις κυβερνητικές μήτρες, πέθανε πριν συμπληρώσει ένα μήνα ζωής. Οι γεννήτορές του, άγνωστοι και αφανείς, κρυμμένοι στα άδυτα των κυβερνητικών παρασκηνίων, είχαν προλάβει να δώσουν όνομα στο βρέφος πριν γεννηθεί. Το ονόμασαν «Voucher Επιμόρφωσης».

Εδώ βρίσκεται το λάθος. Όταν αντιμετωπίζεις ανάγκες επιβίωσης χρειάζεσαι «Voucher Επιβίωσης».

Η διαφορά είναι προφανής γι’ αυτό ζήσαμε καταστάσεις από ευτράπελες έως τραγικές με αποτέλεσμα ο θάνατος του βρέφους να στεναχωρήσει μόνο τους γεννήτορες και κανέναν άλλο.

Στους άλλους έμεινε η πίκρα της αναίτιας διακριτικής μεταχείρισης (600 εσείς- 800 οι άλλοι), μια πίκρα που γεννιέται κάθε φορά που η κυβέρνηση, η κάθε κυβέρνηση, αποφασίζει ό,τι θέλει, εφαρμόζει ό,τι θέλει, επιβάλλει ό,τι θέλει με βάση το «δώσε εσύ-πάρε εσύ» χωρίς να δίνει λογαριασμό.

Τότε παρεμβαίνει η αντιπολίτευση και κλείνει ο φαύλος κύκλος. Η κυβέρνηση τα κάνει όλα σωστά, η αντιπολίτευση τα βρίσκει όλα λάθος. Ο λαός χωρίζεται σε κομμάτια ανάλογα με το πώς και πόσο και πόσων και ποιων καλύπτονται οι ανάγκες.

Ηκυβέρνηση ψάχνει να βρει σε ποιους αποδιοπομπαίους τράγους θα φορτώσει τα «λάθη», που συνήθως είναι οι αντιξοότητες, οι συγκυρίες και οι έκτακτες καταστάσεις που δεν της επέτρεψαν να κάνει τα θαύματά της.

Η αντιπολίτευση εντοπίζει και αποκαλύπτει και χρεώνει τα «λάθη» στην κυβέρνηση και εμφανίζει το δικό της προεκλογικό πρόγραμμα που θα λύσει μαγικά όλα τα προβλήματα του Λαού.

Ο λαός μένει με τα προβλήματα άλυτα και αλλάζει τις κυβερνήσεις σαν τα πουκάμισα, για να διαπιστώσει ότι η αντιπολίτευση όταν γίνεται κυβέρνηση κάνει τα ίδια.

“Voucher επιβίωσης» είδαμε! “Voucher επιμόρφωσης» είδαμε!

“Voucher καταγραφής υποχρεώσεων» όσων θέλουν να μας αντιπροσωπεύουν δεν είδαμε ούτε πρόκειται να δούμε!

Φαύλος κύκλος!

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button