ΕΚΛΟΓΕΣΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Στέφανος Μαγκλογιάννης: Έτσι θα αλλάξει η εικόνα του Χαϊδαρίου με τον Άρη Πανόπουλο

Ο Στέφανος Μαγκλογιάννης είναι ένας άνθρωπος των τεχνικών έργων, αν και έγινε πιο γνωστός σε έναν άκρως δύσκολο και ανταγωνιστικό χώρο: Τη διαιτησία του μπάσκετ…

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στο Χαϊδάρι με επικεφαλής, τον Άρη Πανόπουλο, ο Στέφανος Μαγκλογιάννης σπούδασε στο τμήμα Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και έχει ιδρύσει τη δική του εταιρεία που ειδικεύεται σε τοπογραφικές, συγκοινωνιακές και άλλες μελέτες.

Η εταιρεία του περιλαμβάνεται στη σύμπραξη των μελετητών που αυτή την περίοδο εξετάζει την εκτροπή του Χαϊδαρορέματος, ώστε να δοθεί λύση στο πλημμυρικό πρόβλημα της Λ. Αθηνών και του κεντρικού Χαϊδαρίου (βλέπε Νέα μελέτη: Το Χαϊδαρόρεμα θα εκτραπεί προς Σκαραμαγκά – Στροφή 180 μοιρών στο μεγάλο αντιπλημμυρικό του Χαϊδαρίου).

Ο Στέφανος Μαγκλογιάννης μίλησε στον ιστότοπο “Τα εν Δήμω” και τον Άγγελο Αρτελάρη, από όπου και αντλούμε:

Είναι ξεκάθαρο ότι θα συμβάλει με καθοριστικό τρόπο στην αναμόρφωση του Χαϊδαρίου, κατέχοντας άριστη γνώση του αντικειμένου. Μας παραχώρησε μια άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη για τα σχέδια που έχει την προσεχή πενταετία…

  • Ποιοι ήταν οι λόγοι που σας ώθησαν να κατέλθετε στις εκλογές δίπλα στον Άρη Πανόπουλο;

«Από την πρώτη επαφή μαζί του, συνειδητοποίησα ότι με τον Άρη κινούμαστε στο ίδιο μήκος κύματος, όσον αφορά τις απόψεις μας για τα κοινά του Δήμου. Νομίζω, ότι είναι ο κατάλληλος άνθρωπος να διαχειριστεί άμεσα όλα τα θέματα της καθημερινότητας για ένα καλύτερο Χαϊδάρι».

  • Τι θεωρείτε ότι πρέπει να αλλάξει άμεσα στον Δήμο Χαϊδαρίου;

«Θα ξεκινήσω από την τελευταία μου φράση: Καλύτερη καθημερινότητα για τους δημότεςΈμφαση στην καθαριότητα, οδικό δίκτυο χωρίς προβλήματα, περισσότερο φωτεινή πόλη, περισσότερο πράσινο στην πόλη, είναι ορισμένα από τα θέματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα. Επίσης, να δημιουργήσουμε έναν Δήμο ανοικτό για τον πολίτη, που να είναι δίπλα σε αυτόν και τις ανάγκες του».

  • Είστε άριστος γνώστης σε θέματα που αφορούν τις υποδομές και τα αντιπλημμυρικά έργα. Αναντίρρητα, ένα σημαντικό κομμάτι της καθημερινότητας του πολίτη. Σε ποιο επίπεδο βρίσκεται Δήμος;

«Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια, πολλά και σημαντικά έργα στο Χαϊδάρι δεν πραγματοποιήθηκαν. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία, ούτε περί μη ύπαρξης πιστώσεων καθώς αυτές ήταν εξασφαλισμένες, ούτε περί μη ωρίμανσης των έργων διότι οι φάκελοι τους εδώ και πολλά χρόνια παραμένουν ανεκμετάλλευτοι.

Υπάρχουν χρηματοδοτούμενα προγράμματα που μπορούν να αξιοποιηθούν αρκεί να υπάρχει σχέδιο, πρόγραμμα για να μπορέσεις να τα διεκδικήσεις. Η αυτοδιοίκηση είναι ο πυλώνας που, με σωστή συνεργασία με την κεντρική εξουσία, μπορεί να τα διεκδικήσει».

  • Ένα άλλο ζήτημα είναι το κυκλοφοριακό, που επηρεάζει τη ζωή των πολιτών του Δήμου. Πώς θα αντιμετωπιστεί;

«Το κυκλοφοριακό είναι ένα πρόβλημα που επηρεάζει την ζωή όχι μόνο των πολιτών του Δήμου, αλλά και ολόκληρου του Λεκανοπεδίου. Στην περιοχή του Δήμου μας, η διχοτόμηση της πόλης από την Λεωφόρο Αθηνών είναι το σημαντικότερο πρόβλημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συζητάται η εκπόνηση μελέτης για την υπογειοποίηση της Λ. Αθηνών στη συμβολή της με την οδό Γ. Παπανδρέου, η οποία θα συνδέσει την συνοικία του Δάσους με το κεντρικό Χαϊδάρι. Ωστόσο, κατά την άποψη μου, για να επιτευχθεί η ενότητα του χώρου στο Χαϊδάρι, θα πρέπει να εξεταστεί η υπογειοποίηση της Λ. Αθηνών σε μεγαλύτερο μήκος (τουλάχιστον από το Παλατάκι έως το Δάσος), καθώς είναι ένα έργο στρατηγικής σημασίας για το Χαϊδάρι αλλά και για την κυκλοφοριακή ελάφρυνση της Λ. Αθηνών».

Στέφανος Μαγκλογιάννης: Έτσι θα αλλάξει η εικόνα του Χαϊδαρίου με τον Άρη Πανόπουλο 3
  • Ποια η σημασία για εσάς του πολιτισμού και του αθλητισμού στον Δήμο Χαϊδαρίου;

«Η προώθηση του αθλητισμού και του πολιτισμού επιτυγχάνεται μέσω της παροχής αθλητικών εγκαταστάσεων και προγραμμάτων στους δημότες. Τα οφέλη που αποκομίζουν οι δημότες και η τοπική κοινωνία είναι η συμμετοχή τους σε ένα πλήθος δραστηριοτήτων πολιτιστικού, αθλητικού και περιβαλλοντικού περιεχομένου. Οι δημότες έχουν την ευκαιρία μέσω των παροχών της αρμόδιας Διεύθυνσης του Δήμου να ασχοληθούν ενεργά και έμπρακτα με τον αθλητισμό, να ευαισθητοποιηθούν περιβαλλοντικά και να έρθουν σε επαφή με το χώρο των τεχνών και των γραμμάτων».

  • Πώς κρίνετε, εν τέλει, το έργο της δημοτικής αρχής;

«Μιλώντας καθημερινά με πολίτες, οι περισσότεροι Χαϊδαριώτες θέλουν νέο δήμαρχο. Εκφράζουν, δε, την αποδοκιμασία τους για τα πεπραγμένα της τωρινής δημοτικής αρχής. Μετά από τέσσερα χρόνια το έργο της κρίνεται ανεπαρκές από τους συμπολίτες μας. Η έλλειψη έργων και υποδομών, η ανεπάρκεια στην καθαριότητα και στο πράσινο, ότι δεν έγινε τίποτα για την βελτίωση του οδικού δικτύου και τον φωτισμό της πόλης, είναι ορισμένα από τα θέματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι πολίτες του Δήμου μας».

Στέφανος Μαγκλογιάννης: Έτσι θα αλλάξει η εικόνα του Χαϊδαρίου με τον Άρη Πανόπουλο 5

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button