ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων για Αθήνα – Αιγάλεω

Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων των δήμων Αθηναίων και Αιγάλεω θα κατασκευαστεί στον Ελαιώνα. Υπογράφηκε η σχετική σύμβαση από τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Μπρούλια, την Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου και την ανάδοχο εταιρία Ελλάκτωρ.

“Πολλά τα κέρδη”

«Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα έργα των τελευταίων ετών που ξεκίνησε με πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων πριν από δύο χρόνια. Είναι εστιασμένο αποκλειστικά στην βελτίωση των υπηρεσιών καθαριότητας της πόλης και την ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Μπρούλιας και σημείωσε: «Περισσότερα δρομολόγια αποκομιδής σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας και μικρότερη περιβαλλοντική επιβάρυνση, αλλά και εξοικονόμηση καυσίμων. Αυτά θα είναι μερικά μόνο από τα κέρδη που θα έχει η πρωτεύουσα από τον σταθερό Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων».

Ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στον Ελαιώνα

Ο ΣΜΑ στον Ελαιώνα θα παρέχει τη δυνατότητα μεταφόρτωσης 400 τόνων απορριμμάτων ημερησίως καλύπτοντας τις ανάγκες των δήμων Αθηναίων και Αιγάλεω. Ο Σταθμός θα κατασκευαστεί και θα λειτουργήσει σε οικόπεδο 19 στρεμμάτων. Έχει παραχωρηθεί στον δήμο Αθηναίων από τον Ενιαίο Διαβαθμισμένο Σύνδεσμο Νομού Αττικής στα σύνορα μεταξύ Αθήνας και Αιγάλεω.

Τα απορρίμματα θα μεταφέρονται με πολλαπλά δρομολόγια από τις γειτονιές στον χώρο του ΣΜΑ. Ακολούθως θα μεταφορτώνονται σε κοντέινερ και την επομένη θα μεταφέρονται στον χώρο απόθεσής τους (ΧΥΤΑ). 

Η δημιουργία του ΣΜΑ στον Ελαιώνα θα προσφέρει σε Αθήνα και Αιγάλεω σημαντικά οφέλη. Κυρίως μείωση δαπανών λειτουργίας της Υπηρεσίας Καθαριότητας των Δήμων και υποστήριξη του στόχου για ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων (ανακύκλωση, επαναχρησιμοποίηση, μείωση των απορριμμάτων κλπ). 

Ας ευχηθούμε “και στα δικά μας στο Χαϊδάρι”. Σχετικό δημοσίευμα:

 

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button