Ο Θεόφιλος κοιμόταν στα παγκάκια, ενώ το τελευταίο διάστημα είχε βρει σπίτι στο κεντρικό Χαϊδάρι.

Ένας 60χρονος συμπολίτης, ο Θεόφιλος, άφησε την τελευταία του πνοή στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας, όμως η σορός του παραμένει στα ψυγεία του νοσοκομείου, επί 20 μέρες. Μέχρι στιγμής κανένας συγγενής του δεν τον έχει αναζητήσει.

Ο θάνατός του, σύμφωνα με πληροφορίες μας, αποδίδεται σε παθολογικά αίτια. Ήταν μια γνωστή φιγούρα του κέντρου της πόλης. Καθημερινά περνούσε από τα καταστήματα της Καραϊσκάκη με το ποδήλατό του και μάζευε αλουμινένια κουτάκια και άλλα ανακυκλώσιμα υλικά. Πριν από περίπου δύο χρόνια, πέφτοντας από το ποδήλατο, τραυματίστηκε σοβαρά και χειρουργήθηκε στο πόδι. Πολλά χρόνια της ζωής του τα πέρασε νοσηλευόμενος στα ψυχιατρικά νοσοκομεία του Χαϊδαρίου και όταν έπαιρνε εξιτήριο κοιμόταν στα παγκάκια γύρω από το Δρομοκαΐτειο.

Κλεισμένος στον εαυτό του

Δεν είχε κοινωνικές επαφές και προσπαθούσε να αυτοσυντηρείται, για παράδειγμα απόφευγε να παίρνει φαγητό από την Κοινωνική Κουζίνα, όταν μαγείρευε στην Πλατεία Ηρώων. Το τελευταίο διάστημα μέσω γνωστού του προσώπου εξασφάλισε στέγη στο κεντρικό Χαϊδάρι. Παράλληλα η κοινωνική υπηρεσία του Δήμου έκανε τις διαδικασίες για να εισπράττει  το μηνιαίο επίδομα των 200 ευρώ, από το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ). Επίσης κατά διαστήματα έπαιρνε τρόφιμα από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου.

Αν δεν ενδιαφερθεί κάποιο συγγενικό του πρόσωπο για την ταφή του, όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, την κηδεία του θα αναλάβει η Κοινωνική Υπηρεσία του Νοσοκομείου.